/Ανακοινωση για την νεα Σιωνιστικη επιθεση στην Λωριδα της Γαζας τα ξημερωματα της Δευτερας 26 Ιουλίου 2017

Ανακοινωση για την νεα Σιωνιστικη επιθεση στην Λωριδα της Γαζας τα ξημερωματα της Δευτερας 26 Ιουλίου 2017

Tα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017, το σιωνιστικό κράτος Ισραήλ βομβάρδισε τρεις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με το πρόσχημα εκτόξευσης αυτοσχέδιας ρουκέτας προς τα εδάφη που ελέγχει το Ισραήλ.

Η οργάνωση Χαμάς, που είναι η νόμιμη Κυβέρνηση στην Γάζα, υποστηρίζει ότι το Ισραήλ «κατασκεύασε» την είδηση της ρουκέτας προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση.

Η είδηση της «επίθεσης» και οι ακόλουθοι βομβαρδισμοί έρχονται, ενώ από την περασμένη Πέμπτη η Γάζα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ιστορία της, καθώς το σιωνιστικό κράτος κατοχής της Παλαιστίνης, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, έχει περιορίσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε δυο με τρεις ώρες την ημέρα.

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και η αλλοίωση της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Παλαιστίνης είναι ουσιαστικό κομμάτι της ταυτότητας του Σιωνιστικού κράτους κατοχής, που αποτελεί την σημαντικότερη πολεμική βάση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και φυσικό διάδοχο της πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αποικιοκρατίας.

Εδώ και 26 χρόνια η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει το σιωνιστικό κράτος, ενώ τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας με πλειοδότη την «αριστερο-δεξιά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζονται ως προνομιακοί στρατιωτικο-πολιτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ.

Σε αυτά τα πλαίσια δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δεν υπάρχει η είδηση των ισραηλινών βομβαρδισμών στα μέσα του ελληνόφωνου ίντερνετ, που συνδέονται με τα διεθνή μονοπώλια, ενώ η εκτόξευση της αυτοσχέδιας ρουκέτας κυριαρχεί στις πρώτες πέντε σελίδες (ΣΚΑΙ, CAPITAL.GR, CNN.GR, REAL.GR, NAFTEMPORIKI.GR).

Αποτελεί όμως μια κάποια έκπληξη το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», μιας εφημερίδας με «αριστερό» προφίλ και «αυτό-οργανωμένο» στιλ δουλειάς, που ούτε λίγο ούτε πολύ νομιμοποιεί τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, αναπαράγοντας τα ανακοινωθέντα του κρατικού μηχανισμού του Ισραήλ.

Σαν Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζουμε την «Εφημερίδα των Συντακτών» και κάθε πρόθυμο όψιμο (ή μη) συνεργάτη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και του Σιωνιστικού κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»