/Παρέμβαση στην Pizza Hut

Παρέμβαση στην Pizza Hut

Σε συνέχεια του καλέσματος για μποϋκοτάζ της Pizza Hut, προχωρήσαμε σε ακτιβιστική δράση σε κεντρικό υποκατάστημα της εταιρείας, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Αποκλείσαμε το μαγαζί για λίγο χρονικό διάστημα, πετάξαμε φειγ βολάν και μοιράσαμε φυλλάδιο στήριξης των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων.

Το κείμενο που μοιράστηκε είναι το παρακάτω

Στις 17 Απριλίου ,την ημέρα των Φυλακισμένων , 1500 Παλαιστίνιοι, πολιτικοί κρατούμενοι, ξεκινούν συλλογική απεργία πείνας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια στις Σιωνιστικές φυλακές , διεκδικώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης .
Στις 16 Απριλίου, ο Μαρουάν Μπαργκούτι , ηγετικός στέλεχος της πρώτης και της δεύτερης Ιντιφάντα , ο Παλαιστίνιος Νέλσον Μαντέλα , σε άρθρο του που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε σε δυτικά μέσα ενημέρωσης , γράφει :
“Έχοντας περάσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου σε φυλακή του Ισραήλ , έχω γίνει εξίσου μάρτυρας , αλλά και θύμα του παράνομου συστήματος του Ισραήλ, των μαζικών αυθαίρετων συλλήψεων και της κακομεταχείρισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Αφού “εξάντλησα ” κάθε άλλη οπτική , αποφάσισα ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αντισταθώ σε αυτές τις βάναυσες πρακτικές , ξεκινώντας απεργία πείνας …
Η απεργία πείνας, είναι η πιο ειρηνική μορφή αντίστασης που είναι εφικτή . Προκαλεί πόνο αποκλειστικά σε εκείνους που συμμετέχουν , όπως και στους δικούς τους ανθρώπους , με την ελπίδα ότι τα άδεια στομάχια και η θυσία τους, θα βοηθήσει να αντηχήσει το μήνυμα πέρα από τα όρια των σκοτεινών κελιών τους …”.
Με την απεργία Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας, που στηρίζεται από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων -όπως εκφράζεται μέσα από το Κίνημα των Φυλακισμένων – και ενώ συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των κρατούμενων που συμμετέχουν , διεκδικούν :
1) Την κατάργηση της διοικητικής κράτησης , δηλαδή της φυλάκισης επ’ αόριστον χωρίς αποδεικτικά στοιχεία , απαγγελία κατηγοριών και προσαγωγή σε δίκη .
2) Την κατάργηση των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης που υφίστανται .
3) Την κατάργηση της φυλάκισης παιδιών ακόμα και ανήλικων .
4) Την άρση της κατάργησης των οικογενειακών επισκεπτηρίων, τη δυνατότητα υλοποίησης τους δύο φορές το μήνα και την άμεση πρόσβαση στους νομικούς τους εκπρόσωπους .
5) Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ασθένειας και τον τερματισμό της σκόπιμης ιατρικής αμέλειας που από το 1967,είχε σαν συνέπεια 200 κρατούμενοι να ξεψυχήσουν, αβοήθητοι από τα απάνθρωπα βασανιστήρια των δημίων τους , όπως και τον τερματισμό χρησιμοποίησης τους, ως πειραματόζωα σε νέα , υπό δοκιμή φάρμακα !
6) Το δικαίωμα συνέχισης και ολοκλήρωσης σπουδών , μέσα από τις φυλακές .
Οι αγωνιστές -κρατούμενοι για την ελευθερία και οι ηγετικές μορφές του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα για την απελευθέρωση , όπως ο Μαρουάν Μπαργκούτι , ο Καμίλ Αμπού Χανίς ,ο Καρίμ Γιουνές, ο Αχμαντ Σαντάατ , ο Αμπάς ελ Σαγιέντ όπως και ο Ναελ Μπαργκούτι ( ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο ) μέσα από τα σιωνιστικά κελιά, σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουν , ενάντια στον αργό θάνατο και στις πολιτικές γενοκτονίας που εφαρμόζονται , δεν είναι μόνοι ….
Αγωνιστές διεθνούς εμβέλειας, όπως η θρύλος της Παλαιστινιακής αντίστασης, Λέιλα Χάλεντ , ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Ατάλλαχ Χάννα , ο καθολικός Πατριάρχης της Γαλλίας Γρέγκορι IIΙ Αλ Άχαμ , ο Λιβανέζος κομμουνιστής Τζόρτζ Αμπντάλλα (αγωνιστής για την ελευθερία της Παλαιστίνης , έγκλειστος στις Γαλλικές φυλακές) που ξεκίνησαν απεργία πείνας , όπως και Κινήματα , Συλλογικότητες, Πανεπιστημιακοί Σύλλογοι φοιτητών και ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο , συμμετέχουν σε ποικίλες μορφές δράσης , ως ένδειξη αλληλεγγύης ….
Οι απεργοί πείνας βιώνουν έντονο κλίμα τρομοκρατίας και συνεχούς καταστολής από τη διοίκηση των Ισραηλινών φυλακών . Εκδηλώνεται με συνεχείς , νυχτερινές επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας στα κελιά και άσκηση βίας εναντίον των απεργών πείνας, με κατασχέσεις προσωπικών ειδών, ακόμα και της διαθέσιμης ποσότητας νερού και αλατιού – που είναι το μόνο είδος διατροφής αλλά και προστασίας της ίδιας τους της ζωής – και με συχνές μεταφορές των εξαντλημένων απεργών πείνας σε διαφορετικές φυλακές , σε καθεστώς διαρκούς απομόνωσης …
Βρισκόμαστε στην 25η μέρα αυτής της μάχης ….Είναι διάχυτος ο φόβος απώλειας ανθρώπινης ζωής, καθώς αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και άμεσης στρατιωτικής επέμβασης μέσα στα κελιά , με στόχο τον τερματισμό της απεργίας.
Είναι προφανής, η έκρηξη οργής που θα ξεσπάσει .
Ταυτόχρονα με τις απάνθρωπες πολιτικές καταστολής που υιοθετούνται, ο Ισραηλινός μηχανισμός προπαγάνδας, όπως και η διεθνής αλυσίδα εστιατορίων ” Pizza Hut ” ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε έναν ανελέητο πόλεμο αμαύρωσης , με αποκρουστικές , αήθεις αναφορές, εναντίον του αρχηγού της Απεργίας για την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία , Μαρουάν Μπαργούτι .
Οι Αρχές των Σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής πρόσφατα ανέβασαν δύο βίντεο , προϊόν μοντάζ από εικόνες από το 2004 , που έδειχναν τον Μπαργκούτι να τρώει στο κελί του . Χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό , η PIZZA HUT του Ισραήλ ανέβασε στη σελίδα της στο ΦΒ φωτογραφία, στην οποία “πρόσθεσε ” το κουτί με το λογότυπο της εταιρείας , με αυτή τη λεζάντα : ” Μπαργκούτι αν είναι να σπάσεις την απεργία , δεν είναι καλύτερα με μία PIZZA HUT” ?
Στις εκκλήσεις του Παλαιστινιακού λαού για μποϋκοτάζ της εταιρείας , το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασαν Καναφάνι» με την κινηματική του παρουσία σήμερα , συμμετέχει στο παγκόσμιο κάλεσμα κινητοποίησης και ενημέρωσης, για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι Πολιτικοί κρατούμενοι, όπως και την ανήθικη προπαγάνδα που διατυπώνεται εις βάρος τους .

Η διατύπωση δημόσια , μιας συγγνώμης από την PIZZA HUT δεν αρκεί !

Ζητούμε η PIZZA HUT να βάλει λουκέτο στην θυγατρική της στο Ισραήλ!
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων, πολιτικών κρατούμενων !
Λευτεριά στην Παλαιστίνη !
Νίκη στην Ιντιφάντα !

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
“Γασσάν Καναφάνι”

 

TAGS: