/Όλοι στη συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία των Σιωνιστών την Τρίτη 2/5/2017

Όλοι στη συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία των Σιωνιστών την Τρίτη 2/5/2017

 

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη “Γκασάν Καναφάνι”, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Συνέλευσης αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους, ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Τρίτη 2 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00.

Εδώ και 10 ημέρες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση συγγενικών επισκέψεων, την παρεμπόδιση συναντήσεων με δικηγόρους, την παραμέληση της ιατροφαρμακευτικής τους φροντίδας, τον εγκλεισμό τους στην απομόνωση, τις συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στα κελιά και την κατάσχεση προσωπικών τους αντικειμένων. Η απεργία πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων στοχεύει επίσης στην κατάργηση της τακτικής της διοικητικής κράτησης, δηλαδή της κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη, που εφαρμόζεται μαζικά σε βάρος των Παλαιστινίων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου που ορίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Από το 1948 μέχρι σήμερα 1.000.000 Παλαιστίνιοι έχουν φυλακιστεί από το Ισραήλ. Αυτή τη στιγμή κρατούνται περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι εκ των οποίων 870 ασθενείς για τους οποίους απαιτείται συνεχής ιατρική φροντίδα (οι 19 καρκινοπαθείς) και 300 ανήλικοι. Από το σύνολο των κρατουμένων 500 τελούν υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης. Επίσης 13 εκ των κρατουμένων είναι βουλευτές του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Παραθέτουμε, τέλος, το κάλεσμα της Συνέλευσης αλληλεγγύης στου απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους και καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 2 Μαΐου και ώρα 18:00.

“Στις 17 Απριλίου περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας με σύνθημα «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια». Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απαιτούν να καταργηθεί το δικαστικό απαρτχάιντ της επ’ αόριστον κράτησης χωρίς δίκη που έχει επιβληθεί από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους (κατάργηση απομόνωσης, επικοινωνία με συγγενείς, ιατρική περίθαλψη κ.α.)
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στα διαρκή εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους.
Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης!
Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων!
Συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία (Κηφισίας και Κατεχάκη)
Τρίτη 2/5 και ώρα 18:00”