Την Πέμπτη στις 6 Ιουλίου του 2017, η Πρεσβεία του “κράτους” της Παλαιστίνης διοργάνωσε μια μουσική εκδήλωση στο Θέατρο Βράχων, με την παρουσία του συγκροτήματος «Ορχήστρα οι κόρες της Ιερουσαλήμ» από την Παλαιστίνη και συνοδευόμενη από την Μαρία Σουλτάτου.
Αυτή η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Κατοχή που κρατάει από το 1948 και μέχρι τώρα μετράει 69 χρόνια ύπαρξης.
Με μεγάλη μας λύπη όμως και παρ’ολο που γνωρίζουμε τις θέσεις της Παλαιστινιακής Αρχής που είναι συγχρονισμένες με τις (εχθρικές) συμφωνίες του Όσλο και εκφράζονται μέσα από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης. Διαπιστώσαμε πως στο κεντρικό διαφημιστικό σποτ υπήρχε η αναφορά για κατοχή 50 ετών που ξεκινάει στην Παλαιστίνη από το 1967..
Αυτό το τεράστιο λάθος στην αφίσα πετάει στην λησμονιά 19 χρόνια, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά χρόνια της κατοχής του Παλαιστινιακού λαού. Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καταστροφής, αναγκάστηκαν 700.000 παλαιστίνιοι να γίνουν πρόσφυγες, ενώ σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι πρόσφυγες.
Το κόστος που πληρώθηκε για να γίνει η λύση δυο κρατών (η συμφωνία του Όσλο) ήταν το δικαίωμα των προσφύγων στην επιστροφή και σήμερα ούτε δικαίωμα επιστροφής υπάρχει αλλά ούτε και Κράτος, αφού οι συμφωνίες τηρούνται μόνο από την μία μεριά.
Η Παλαιστινιακή εξουσία με την επιμονή της στην τήρηση αυτών των συμφωνιών γίνεται έτσι επέκταση της Σιωνιστικής εξουσίας, επειδή προσπαθεί να σταματήσει κάθε τρόπο αντίστασης από τους Παλαιστίνιους. Έτσι οι δυνάμεις της κατοχής έχουν καταφέρει να έχουν έναν Παλαιστίνιο σωματοφύλακα από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους.
Εμείς στο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη είμαστε πάντα με τον Αντισιωνιστικό άξονα που αντιστέκεται στην Κατοχή. Βλέπουμε ότι η εξαίρεση ενός μέτρου από την γη της Παλαιστίνης είναι προδοσία προς τους μάρτυρες που θυσιάστηκαν, επίσης είναι συμμετοχή στο απαρτχάιντ προς τον Παλαιστινιακό λαό.
Παραμένουμε στον λόγο των μαρτύρων που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση
Μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το ποτάμι ως την θάλασσα.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»