/Ανακοίνωση για το βομβαρδισμό της Γάζας

Ανακοίνωση για το βομβαρδισμό της Γάζας

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη “Γασσάν Καναφάνι” καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους νέους βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου, από τις δυνάμεις της σιωνιστικής κατοχής. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά, εν είδει πρόβας, από τον σιωνιστικό στρατό τα αμερικανικά μαχητικά στελθ F-35.

Συνένοχη στο έγκλημα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού, πιστή στην υποτέλεια της στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, παραχωρεί τακτικά το FIR της Αθήνας για τις ασκήσεις “Ηνίοχος” στις οποίες συμμετέχουν οι στρατοί της Ελλάδας, του Ισραήλ και άλλων δυνάμεων με σκοπό την πιο αποτελεσματική καταστολή οποιασδήποτε αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι δυνάμεις κατοχής και τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης δε διστάζουν να παρουσιάσουν το θύτη σαν θύμα και να ισχυριστούν ότι οι βομβαρδισμοί αποτέλεσαν απάντηση στην “τρομοκρατία”, όπως ονομάζουν την παλαιστινιακή αντίσταση. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στην προσπάθεια να κανονικοποιηθεί το σιωνιστικό κράτος και να στραφεί η πραγματικότητα με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να παραμείνει η Χαμάς στη λίστα των “τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο κοινός αγώνας όλων των λαών ενάντια στο σιωνισμό και ευρύτερα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Ο ελληνικός λαός, που στενάζει κάτω από την μπότα των πιο επιθετικών κύκλων του ιμπεριαλισμού, μόνο να κερδίσει έχει από την αποδυνάμωση των βασικών αντιπάλων του, μέσω της ήττας του σιωνισμού και του ευρωατλαντισμού στην περιοχή, και πρέπει να απαιτήσει την άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.

Η αντίσταση δεν είναι τρομοκρατία!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για τη Παλαιστίνη
“Γασσάν Καναφάνι”