/Η απόλυση Στάθη μας αφορά όλους

Η απόλυση Στάθη μας αφορά όλους

Με μεγάλο θυμό πληροφορηθήκαμε πως ο γνωστός σκιτσογράφος και φίλος της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού, Στάθης, απολύθηκε από το e-nikos και τη Real News, για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Ο Στάθης αποτελεί μία φωνή ελευθερίας και αντίστασης, που με το έργο του και τις τοποθετήσεις του φαίνεται πως ενοχλούσε αρκετά. Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η εκδίωξή του έχει γίνει για οικονομικούς λόγους. Αντίθετα πιστεύουμε πως πίσω από αυτό, βρίσκονται πολιτικές πιέσεις.

Υπενθυμίζουμε και παράλληλα δεν μπορούμε να θεωρούμε τυχαίο, πως ο αγαπημένος μας Στάθης, προ μηνών είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου, επειδή”τόλμησε” να ασκήσει κριτική στο Κράτος Κατοχής της Παλαιστίνης και στις μεθόδους που αυτό ακολουθεί απέναντι στους Παλαιστίνιους αλλά και σε όσους υπερασπίζονται τον δίκαιο αγώνα τους.
Απαιτούμε να μάθουμε άμεσα τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης του σκιτσογράφου Στάθη και παράλληλα καλούμε όλους τους φίλους της Παλαιστίνης να βρίσκονται σε εγρήγορση και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε όποιον προσπαθεί να φιμώσει με οποιονδήποτε τρόπο τις φιλοπαλαιστινιακές και αντιιμπεριαλιστικές φωνές.

Επίσης, επισημαίνουμε και το τονίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο:
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στην τρομοκρατία όσων πασχίζουν να χαρακτηρίσουν τους φίλους της Παλαιστίνης, φορώντας τους την ταμπέλα του “αντισημίτη”. Θα μας βρίσκουν πάντοτε και με όποιον τρόπο μπροστά τους!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»