/Όχι στην νομιμοποίηση του κράτους – απαρτχάιντ από την εκπομπή στην Υγειά μας

Όχι στην νομιμοποίηση του κράτους – απαρτχάιντ από την εκπομπή στην Υγειά μας

Η εκπομπή “Στην υγειά μας”, στα πλαίσια της Ελληνοισραηλινής φιλίας, όπως αυτή προκύπτει μετά την ενίσχυση της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, πάει και φέτος στο “Ισραήλ” και βγαίνει ζωντανά στις 16 Οκτωβρίου από την Όπερα του Τελ Αβίβ και στις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Ιερουσαλήμ.

Κεντρικό σλόγκαν της εκπομπής που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος “Στην υγειά μας Ισραήλ” και συμμετέχουν οι τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνας, Πέγκυ Ζήνα, Ζωή Παπαδοπούλου και Κώστας Καραφώτης. Ενώ πέρυσι για τον ίδιο λόγο, είχαν συμμετάσχει η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Μπάσης

Ο τηλεοπτικός σταθμός, οι παραγωγοί της εκπομπής, ο παρουσιαστής της και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν εκεί, με αυτό τον τρόπο προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα για την απόδοση δικαιοσύνης και ταυτόχρονα προκαλούν με την νέα απόπειρα νομιμοποίησης του Κράτους Απαρτχάιντ και όλων των εγκλημάτων που έχει προκαλέσει αυτό εις βάρος των Παλαιστινίων, προβάλλοντας το σαν μια χώρα κοιτίδα πολιτισμού με το οποίο μάλιστα διατηρούμε ιδιαίτερες στενές σχέσεις.

Η πραγματικότητα όμως στα Κατεχόμενα εδάφη είναι διαφορετική!

Οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών από τα 2.000.000 των κατοίκων της Γάζας που θεωρείται ότι μέχρι το 2020 θα έχει μετατραπεί σε περιοχή εντελώς ακατάλληλη για διαβίωση. Είναι κάποια από τα ζητήματα που συμπληρώνουν την μεγάλη εικόνα για τα όσα βιώνει επί καθημερινής βάσης ο Παλαιστινιακός λαός εκεί.

Σαν Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη καταγγέλλουμε την συμμετοχή της εκπομπής «Στην Υγειά μας» όπως και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή, γιατί νομιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο όλα τα εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστινίων και προσβάλλουν τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Παλαιστινιακό λαό. Ταυτόχρονα καλούμε όλον τον κόσμο, κάθε άνθρωπο που αντιτάσσεται στο ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να προχωρήσει σε άμεσο μποϋκοτάζ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν εκεί!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»