/Όχι στο ξεπούλημα των εδαφών από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων- Παραίτηση του Θεόφιλου Γ’ τώρα!

Όχι στο ξεπούλημα των εδαφών από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων- Παραίτηση του Θεόφιλου Γ’ τώρα!

Τους τελευταίους μήνες, ένα νέο έγκλημα διεξάγεται εναντίων του παλαιστινιακού λαού, μία Νάκμπα που δεν σταματάει και αυτή την φορά έχει σαν υπεύθυνο τον Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’.  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ξεπουλάει οικόπεδα στα κρυφά, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και τα  παραχωρεί σε Σιωνιστικά χέρια, ξεσηκώνοντας έτσι πολλές αντιδράσεις στους κύκλους των Χριστιανικών κοινοτήτων των Αράβων, που ζητάνε την άμεση εκθρόνιση του Πατριάρχη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι Άραβες ορθόδοξοι χριστιανοί σε Παλαιστίνη και Ιορδανία πληροφορήθηκαν  μια  μυστική συμφωνία πώλησης, περισσότερων  από  200 οικοπέδων,  στις συνοικίες Ταλμπίγια και Ναγιότ στην Ιερουσαλήμ, σε έναν μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο.  Επίσης μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί πως έχει πουληθεί έναντι μόλις 1,5 εκατ. δολαρίων ακριβό συγκρότημα επιχειρήσεων και γραφείων, έκτασης έξι στρεμμάτων, κοντά στον Πύργο του Ρολογιού στη Τζάφα και 430 στρέμματα στην περιοχή Καισάρεια, όπου περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα ενός εθνικού πάρκου και το Αμφιθέατρο που πωλήθηκαν έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Στις πρώτες αντιδράσεις που επακολούθησαν της αποκάλυψης, υπήρξε το αίτημα προς την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή, να αποσύρουν την αναγνώριση προς τον Πατριάρχη, με σκοπό την καθαίρεσή του και έτσι να καταφέρουν να ακυρώσουν την συμφωνία. Παράλληλα, από τότε που δημοσιοποιήθηκε η πώληση της ακίνητης περιουσίας στην Ιερουσαλήμ, άρχισαν να ακούγονται και οι φωνές για  την «ποινική δίωξη του Πατριάρχη, για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων». Ταυτόχρονα Παλαιστινιακοί Ορθόδοξοι φορείς  ίδρυσαν ειδική επιτροπή για να παρακολουθεί την υπόθεση, μάλιστα φρόντισαν να διαρρεύσει στα αραβικά ΜΜΕ, ότι όλοι οι επικεφαλής των Εκκλησιών στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη , όπως και 14  τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφάσισαν από τις 3 Ιουλίου του 2017  «να ζητήσουν να μην μνημονεύεται το όνομα του Πατριάρχη Θεόφιλου, καθώς επίσης να μην γίνεται δεκτός, ο ίδιος και άνθρωποί του σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους και να ανακηρυχθεί ως ανεπιθύμητη προσωπικότητα».  Στις 8 Οκτωβρίου, χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία για να καταφέρει να παραβρεθεί στην λειτουργία, λόγω των διαδηλωτών που μαζευτήκαν εναντίων του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο προηγούμενος πατριάρχης, ο Ειρηναίος Α΄, είχε εμπλακεί σε παρόμοιο σκάνδαλο 12 χρόνια πριν, καθώς παραχωρούσε οικόπεδα της εκκλησίας σε επιχειρηματίες που εκπροσωπούσαν την ακροδεξιά οργάνωση εποίκων «Ατερέτ Κοναχιμ», με αποτέλεσμα τον Μάη του 2005, μετά από αντιδράσεις η Αγιογραφική Αδελφότητα να τον αποκηρύξει.

Η «Ατερετ Κοναχιμ» είναι μία Ακροδεξιά σιωνιστική οργάνωση εποίκων, που εργάζεται εδώ και δεκαετίες για να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια και τα καταστήματα τους, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών ιερών τοποθεσιών, όπως το Τέμενος Αλ Άκσα. Το 2004,ο Ειρηναίος είχε παραχωρήσει για 99 χρόνια, στρατηγικής σημασίας κτήρια σε εταιρείες που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της οργάνωσης. Περίεργο ρόλο σε αυτό το σκάνδαλο τότε είχε παίξει ο Νικόλαος Παπαδήμος, ο οποίος χειριζόταν τα οικονομικά του Πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε κατηγορήσει τον Παπαδήμο πως έκανε τη μίσθωση χωρίς την έγκριση του, εκμεταλλευόμενος ένα πληρεξούσιο. Ο Παπαδήμος, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, το όργιο φημών σχετικά με την οικονομική του κατάσταση αλλά και τις κατηγορίες που είχε δεχθεί από τον Ειρηναίο, είχε διαφύγει από το «Ισραήλ» έχοντας μάλιστα, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου στη δίκη, καταχραστεί κεφάλαια από λογαριασμούς του Πατριαρχείου. Ο Παπαδήμος τελικά συνελήφθη στην Ελλάδα το 2013 και καταδικάστηκε για πλαστογραφία.

Αυτή η συμφωνία της Ιερουσαλήμ, που είχε κάνει τότε ο Ειρηναίος, έφτασε τώρα να στοιχειώσει τον Θεόφιλο, αφού ένα εφετείο της Ιερουσαλήμ ενέκρινε τη συναλλαγή τον Αύγουστο του 2017. Οι επικριτές του Θεόφιλου όμως τονίζουν ότι δεν έκανε κάποια ουσιαστική προσπάθεια να πείσει το δικαστήριο να εμποδίσει την πώληση. Επίσης, σε μυστικές ηχογραφήσεις των αξιωματούχων της «Ατερετ Κοναχιμ» που διέρρευσαν, αποκαλύφθηκε ότι το Ισραήλ εκβιάζει κάθε νέο ελληνορθόδοξο πατριάρχη να πουλήσει γη, αρνούμενο να αναγνωρίσει το διορισμό του, μέχρι αυτός να συνεργαστεί με την ομάδα εποικισμού.

Θεωρείται ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία έχει την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση ιδιοκτησία στην χώρα, μετά το Κράτος Κατοχής, με έκταση 400 τετ. χιλιόμετρα.  Περίπου το ένα τέταρτο της γης στην ανατολική Ιερουσαλήμ ανήκει στην εκκλησία, η οποία είναι στόχος του σιωνιστικού επεκτατισμού και της περικύκλωσης του Τεμένους Αλ Ακσα

Οι πωλήσεις γης, είναι ένα ιδιαίτερα επίμαχο ζήτημα για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή η πόλη υποτίθεται ότι θα γίνει η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Πολλά διακυβεύονται, καθώς περίπου το ένα τέταρτο της γης στην ανατολική Ιερουσαλήμ ανήκει στην Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου του Όρους των Ελαιών, του Σέιχ Τζάρρα και των μεγάλων περιβλημάτων της Παλιάς Πόλης- Τοποθεσίες που βρίσκονται στον στόχο των Σιωνιστών εποίκων.

Ζήτημα που αναζωπυρώνει και την διαμάχη για τον έλεγχο του Πατριαρχείου, αφού οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, φέρονται ανήμποροι να σταθούν εμπόδιο στους Σιωνιστές κατακτητές, τους οποίους τελικά διευκολύνουν, στην προσπάθεια των Εποίκων να εξαγοράσουν εδάφη. Πάντα, έχοντας στο πλευρό τους, την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έχει παραδώσει εξ’ ολοκλήρου τα κλειδιά της χώρας στα Σιωνιστικά συμφέροντα και τα εκπροσωπεί με κάθε τρόπο.

O Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ με την στάση του, κατάφερε και έστρεψε όλον τον Αραβικό κόσμο απέναντι στο Πατριαρχείο και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό, αφού μας θεωρούν υπεύθυνους για αυτή την προδοσία. Μία προδοσία, που σαν αποτέλεσμα θα έχει τον έλεγχο στρατηγικών σημείων από τους Κατακτητές αλλά και τον ξεριζωμό χιλιάδων Αράβων που ζουν εκεί. Θα πρέπει να σταθεί το ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί!

Το  Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασάν Καναφάνι» από την Ελλάδα:

  • Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εχθρικές πράξεις του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’ και ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του από την θέση αυτή.
  • Ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση και να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της μεγάλης έντασης που έχει προκύψει
  • Αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια εκτόπισης του Παλαιστινιακού λαού από την ίδια του την χώρα.
  • Χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των Χριστιανικών Κοινοτήτων των Αράβων απέναντι στην Σιωνιστική Κατοχή και της κλοπής των εδαφών τους

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»