/14-24 Οκτωβρίου: Κάλεσμα δράσης για τον Τζορτζ Αμπντάλα

14-24 Οκτωβρίου: Κάλεσμα δράσης για τον Τζορτζ Αμπντάλα

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Samidoun για κοινή δράση, συμμετέχει στις διεθνείς κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, ο οποίος κρατείται παράνομα στις Γαλλικές φυλακές. Παράλληλα καλούμε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης στην χώρα μας, να ενώσει την φωνή του και από κοινού να συμβάλλουμε όλοι μαζί για την απελευθέρωση του.

Λίγα λόγια για τον Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Η 24 Οκτωβρίου του 2017 σηματοδοτεί την 33η επέτειο από τη σύλληψη του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα , του επαναστάτη Λιβανέζου Άραβα Κομμουνιστή, αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία. Ο Τζορτζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.

Ο Τζορτζ Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.

Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο…

Ο Αμπντάλα, η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στην αρχική πρόταση του Εισαγγελέα υπήρχε η πρόβλεψη για ποινή 10 ετών ή και λιγότερο.

Σήμερα ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει πίσω από τα σίδερα . Παρά το γεγονός πως δικαιούται να αφεθεί ελεύθερος από το 1999, οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα. Ακόμη και όταν έχουν εγκριθεί δικαστικά, οι Γάλλοι αξιωματούχοι παρενέβησαν στα υψηλότερα επίπεδα για να εμποδίσουν την απελευθέρωσή του, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς . Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον παρενέβησαν επίσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την απελευθέρωση του Αμπντάλα.

Στην ουσία, ο Τζορτζ Αμπντάλα είναι κρατούμενος όχι μόνο του γαλλικού αποικιακού κράτους αλλά και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και της Ισραηλινής Κατοχής. Μέχρι και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που έχει απέναντι στον φυλακισμένο συμπατριώτη της, στην αναζήτηση κάποιου τρόπου για την απελευθέρωση του.

Παρά το γεγονός ότι κρατείται στη φυλακή Λανεμεζάν για περισσότερα από 33 χρόνια ζωής, ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει να είναι ενεργός συμμετέχων στον αγώνα. Έχει γράψει δεκάδες επιστολές και έχει κάνει σημαντικές δηλώσεις ως απάντηση σε διάφορους επαναστατικούς αγώνες ανά τον κόσμο και πάντα διατηρεί μία ξεχωριστή θέση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που τον θεωρούν ως έναν από αυτούς. Τα λόγια του συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές επαναστατών, αγωνιστών και μαχητών της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο. Και η συμμετοχή του δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια…Πράγματι, πρόσφατα συμμετείχε στην απεργία πείνας οργανώνοντας παράλληλα μαζί του, τους Βάσκους και Άραβες συντρόφους του στο Λανεμεζάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις απεργίες πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» συμμετέχει στις κινητοποιήσεις από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου 2017, για την απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, του Αχμάντ Σαντάατ και κάθε Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου που βρίσκεται άδικα μέσα στις Σιωνιστικές φυλακές. Επίσης επισημαίνει την αναγκαιότητα της στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο της δίκαιης Παλαιστινιακής Αντίστασης όπως αυτή επιτάσσει η Διεθνής κοινή πάλη των λαών

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»