/Ανακοίνωση για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Ανακοίνωση για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Το Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ (Αλ Κουντς) σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ . Αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ζητημάτων τα οποία ενισχύουν το κράτος κατοχής της Παλαιστίνης και εντάσσεται στα πλαίσια της ολοκληρωτικής κατάκτησης της Παλαιστίνης από τους Ιμπεριαλιστές.

Κανένας δεν θα πρέπει να ξεχνάει το πως ο Ιμπεριαλισμός λειτούργησε μέσα στα εδάφη της Παλαιστίνης, από την Διακήρυξη του Μπάλφουρ μέχρι την Συμφωνία του Όσλο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως οι ύπουλες προθέσεις των Σιωνιστών ανέκαθεν ήταν αυτές του κατακτητή, ο οποίος θέλει να εξοντώσει τους Παλαιστινίους στήνοντας ταυτόχρονα αμέτρητες παγίδες. Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες, ήταν και η υποτιθέμενη ειρηνική διευθέτηση του Παλαιστινιακού ζητήματος στα πλαίσια της αποδοχής της ήττας από τον πόλεμο των 6 ημερών και την λύση δύο κρατών. Μία συμφωνία που μετέφερε και αναγνώριζε την Κατοχή της Παλαιστίνης από το 1967 και πετούσε έτσι στα σκουπίδια τα πρώτα χρόνια της καταστροφής της Παλαιστίνης, όπου αναγκάστηκαν 700.000 παλαιστίνιοι να γίνουν πρόσφυγες.

Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της απάτης που έχει στηθεί απέναντι στους Παλαιστίνιους και θέλει να θεωρεί αυθαίρετα σαν πρωτεύουσα του κράτους κατοχής την Ιερουσαλήμ, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μας αποδεικνύει πως η υποστήριξη στην απελευθερωτική αντίσταση της Παλαιστίνης είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουν να ακολουθήσουν οι Παλαιστίνιοι αλλά και όσοι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους.

Έρχεται όμως και αποκαλύπτει και κάτι ακόμα, ένα ζήτημα που σαν Μέτωπο Καναφάνι ασχοληθήκαμε πολύ έντονα πρόσφατα. Γιατί οι εταιρείες των ακροδεξιών εποίκων, αγόραζαν στοχευμένα εδάφη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη τα οποία κατά κύριο λόγο τους παραχωρούσε το Ελληνοορθόξο Πατριαρχείο και ο επικεφαλής του Θεόφιλος, σε μία περιοχή η οποία υποτίθεται θα αποτελούσε την πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης. Ξεπούλημα εδαφών, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον Αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στους Άραβες χριστιανούς. Είναι μία ολοφάνερη απόδειξη πως δεν υπήρχε ποτέ η πρόθεση για την δημιουργία ειρηνικής συνύπαρξης και είναι όλα μέρος του σχεδίου της ολοκληρωτικής κατάκτησης και της επιβολής των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, χωρίς καμία αντίδραση, μέσα στην καρδιά του Αραβικού κόσμου.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, θα πρέπει να επισημανθεί και η ολοκληρωτική υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Ισραήλ και όλους τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Αν. Ελ. αποτελεί τον μεγαλύτερο στρατιωτικό σύμμαχο του Ισραήλ, προσφέροντας κάθε βοήθεια παραχωρώντας του τα στρατόπεδα της Ελλάδας και κάνοντας επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις. Την ίδια στιγμή προχωράει και σε μία συμμαχία με όχημα τα ενεργειακά αφού έχει προσάψει ενεργειακή συμμαχία βοηθώντας το Ισραήλ να κλέψει τον φυσικό πλούτο των Παλαιστινίων με την δημιουργία του Αγωγού East Med.

Εμείς σαν Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι» καλούμε όλο τον κόσμο να εξετάσει καλά τα γεγονότα στην περιοχή, να προβληματιστεί και να αντιληφθεί πως ο μόνος δρόμος για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, είναι η ενίσχυση της αντίστασης και η δημιουργία ενός νέου και μοναδικού Παλαιστινιακού κράτους, στο οποίο θα μπορούν να ζουν ειρηνικά Άραβες και Εβραίοι, απαλλαγμένο από τις Ιμπεριαλιστικές επιταγές.

Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να πολεμήσουμε τους κατακτητές της Παλαιστίνης με κάθε τρόπο και να βάλουμε βόμβα στα θεμέλια που κρατάει όρθια την Κατοχή.. Ένας τέτοιος τρόπος, είναι και η ενίσχυση του Κινήματος Μποϊκοτάζ της Κατοχής με το BDS. Επίσης πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρεμποδίσουμε την εχθρική για τους Παλαιστίνιους, ελληνική κυβέρνηση και να μην επιτρέψουμε την δημιουργία του εγκληματικού Αγωγού και όποιων μελλοντικών πλάνων έχει το Ισραήλ.

Η Ιερουσαλήμ(Αλ Κουντς) μπορεί να είναι πρωτεύουσα μόνο της Παλαιστίνης και έτσι την αναγνωρίζουμε. Ως εκ τούτου η αναγνώριση της σαν πρωτεύουσα του κράτους κατοχής, θα μας βρει με κάθε τρόπο εχθρικά απέναντι

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»