/Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP, στην Ελλάδα

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP, στην Ελλάδα

Παλαιστίνιοι αγωνιστές στην Αθήνα διοργανώνουν εκδήλωση στις 20 Δεκεμβρίου για την 50ή επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, του Κόμματος της Παλαιστινιακής επαναστατικής αριστεράς.

Η εκδήλωση θα τιμήσει τα 50 χρόνια της πάλης του Μετώπου και τα 100 χρόνια του παλαιστινιακού αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της αυξανόμενης παλαιστινιακής εξέγερσης μέσα και έξω από την Παλαιστίνη ως απάντηση στην ιμπεριαλιστική και σιωνιστική επίθεση στον παλαιστινιακό λαό, που υποστηρίζεται από αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα αυτό αποδεικνύεται από την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισης από την Αμερική της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του σιωνιστικού κατοχικού κράτους του Ισραήλ.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Για ένα Παλαιστινιακό Κίνημα Αντίστασης στη Διασπορά», τονίζοντας το ρόλο της παλαιστινιακής νεολαίας στην εξορία και τη διασπορά στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Στην Ελλάδα, η δύναμη αυτού του αναπτυσσόμενου κινήματος συνοδεύεται από την πολυετή και εξαιρετική αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη του ελληνικού λαού και των λαϊκών κινημάτων του. Το PFLP έχει εκφράσει τη δέσμευσή του να οικοδομήσει και να εμβαθύνει τη σύνδεση μεταξύ των δύο λαϊκών κινημάτων και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε ανανεωμένες και εντεινόμενες επιθέσεις κατά του παλαιστινιακού λαού. Την περασμένη εβδομάδα, 2.000 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και τέσσερις σκοτώθηκαν και εκατοντάδες συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν από τις σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις, καθώς διαμαρτύρονταν για τις παράνομες και αλαζονικές αυτοκρατορικές ενέργειες του Τραμπ.

Σε αυτό το περιβάλλον αγώνα και καθώς ο παλαιστινιακός λαός κλιμακώνει τη νέα του Ιντιφάντα, καλούμε όλους τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού να παραστούν στην 50ή επέτειο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Αθήνα, καθώς προετοιμαζόμαστε για άλλα 50 χρόνια αγώνα προς τη νίκη, την επιστροφή και την απελευθέρωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, Κτήριο Γκίνη.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία εκ μέρους του PFLP, απόδοση τιμής στον Έλληνα μαχητή της ελευθερίας Μανώλη Γλέζο, οργάνωση αλληλεγγύης μεταξύ Παλαιστινίων και Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων και πολιτιστική παράσταση του θιάσου Jafra Dabkeh. Όλες οι οργανώσεις που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα είναι ευπρόσδεκτες να συμμετάσχουν και να στήσουν ένα τραπέζι ή ένα περίπτερο με έντυπα υλικά.

Γραφείο πληροφοριών του PFLP

Facebook event: https://www.facebook.com/events/127662394688136/