/Συγκέντρωση την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι ανιστόρητη, προκλητική και δυναμιτίζει το κλίμα. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εγκαταλείπει κάθε πρόσχημα «ειρηνευτικής προσπάθειας» και ενισχύει απροκάλυπτα το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

Βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων και συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων, με κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τάσσεται στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Η δήλωση του Τσίπρα ότι μοιράζεται κοινές αξίες με τις ΗΠΑ του Τραμπ συμβαδίζει με την πώληση όπλων στο αντιδραστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για να εξοντώνει το λαό της Υεμένης. Ταυτόχρονα, οι βάσεις που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος αναβαθμίζονται και χρησιμοποιούνται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

Υλοποιείται η συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου- Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με την αντιμετώπιση της «απειλής» που συνθέτουν τα απελευθερωτικά κινήματα και οι αντιστάσεις των λαών της περιοχής.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 19 Δεκέμβρη στις 18:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στο διαρκές έγκλημα που γίνεται σε βάρος του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Ένωση φίλων της Παλαιστίνης, Ένωση φίλων του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Φορείς-συλλογικότητες-πολιτικές οργανώσεις από Ελλάδα