/Ανακοίνωση για το κάλεσμα της «Διεθνούς Αμνηστίας» σε συγκέντρωση για την Άχεντ Ταμίμι

Ανακοίνωση για το κάλεσμα της «Διεθνούς Αμνηστίας» σε συγκέντρωση για την Άχεντ Ταμίμι

Το Παλαιστινιακό ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια, λόγω και του μεγέθους τους εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή, με την κατοχή της Παλαιστίνης να κρατάει από το 1948 και να συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει γίνει πρόσφορο έδαφος για διάφορους κερδοσκόπους οι οποίοι και το εκμεταλλεύονται για προσωπικό οικονομικό όφελος ή για τον έλεγχο των δίκαιων αντιδράσεων. Κάπως έτσι, εδώ και πολλά χρόνια, έχει ανθίσει το φαινόμενο των «αλληλέγγυων» προς την Παλαιστίνη ΜΚΟ, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία το καπηλεύονται για να πετύχουν αποπροσανατολισμό ώστε να μην υπάρξει ποτέ και η επίλυσή του. Ο ρόλος αυτών των ΜΚΟ έχει συντελέσει στα μέγιστα ώστε η μαζική πλειοψηφία του Δυτικού κόσμου να μην βάζει στην σωστή του βάση το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, βάζοντας έτσι εμπόδια στον αγώνα που κάνει ο Παλαιστινιακός λαός για την απελευθέρωση του.

Όλη αυτή η πραγματικότητα ήταν και ένας από τους παράγοντες που εμείς, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι», προχωρήσαμε στην δημιουργία αυτής της συλλογικότητας κάνοντας ξεκάθαρο πως ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση δικαιοσύνης στην περιοχή είναι η υποστήριξη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Μία υποστήριξη που μπορεί να υπάρξει μόνο στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης και της διεθνούς πάλης κατά όσων καταδυναστεύουν τον Παλαιστινιακό λαό και κατ’επέκταση όλη την ανθρωπότητα αλλά και του πολιτικοοικονομικού συστήματος, το οποίο γεννάει όλες τις αδικίες, του Καπιταλισμού.

Μία πάλη που μπορούν να την δώσουν οι ίδιοι οι λαοί και απαλλαγμένοι από παγίδες που τους στήνουν οι δυνάστες τους. Μία πάλη που μπορεί να την δώσουν και να την κάνουν κερδοφόρα μόνο οι κατατρεγμένοι και όσοι έχουν βιώσει στο πετσί τους τα εγκλήματα και τις αδικίες που γεννάει ο Καπιταλισμός. Ακριβώς πάνω σε αυτό τον φόβο, βρήκαν την ευκαιρία και πάτησαν οι Ιμπεριαλιστές χρησιμοποιώντας τον παρασιτικό ρόλο των ΜΚΟ με σκοπό να αντικαταστήσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς και να την μετατρέψουν σε μία ελεγχόμενη κατάσταση που θα δίνει την ευκαιρία σε όσους τους στηρίζουν να έχουν για άμεση κερδοφορία.

Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύει και βρίσκει την ευκαιρία για πλουτισμό πάνω σε ζητήματα που παίρνουν διεθνείς προεκτάσεις, όπως είναι τώρα και το θέμα της Αχεντ Ταμίμι! Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που δεν έχει πάρει θέση για τους αιχμάλωτους στις Σιωνιστικές φυλακές, δεν έχει πάρει θέση για τις εκατοντάδες των ανηλίκων, που το Σιωνιστικό Κράτος Κατοχής τρομοκρατεί με τον εγκλωβισμό τους στις φυλακές.
Δεν έχει πάρει θέση ούτε για τους εκτελεσθέντες από τον Σιωνιστικό Στρατό Κατοχής!

Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που στο παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν λειτουργεί για το συμφέρον της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού, αφού έπαιξε και αυτή ενεργό ρόλο στην δημιουργία κλίματος στην Δύση, με την διοχέτευση ψευδών ειδήσεων για τα όσα συνέβαιναν στην Συρία, καταγγέλλοντας ανεπιβεβαίωτα συμβάντα που υποτίθεται λάμβαναν χώρα στην περιοχή, πάντα με σκοπό να επιφέρουν πλήγματα στην αντίσταση που προέβαλλε ο Συριακός λαός κατά της Ιμπεριαλιστικής αποσταθεροποίησης. Ένας σχεδιασμός που σαν βάση είχε την υφαρπαγή του πλούτου του Συριακού λαού και την δημιουργία της «Νέας Μέσης Ανατολής» που σαν βάση είχε την δημιουργία του «Μεγάλου Ισραήλ» που περνούσε και μέσα από τον διαμελισμό της Συρίας και την πλήρη καθυπόταξη του Αραβικού κόσμου.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα, πήρε και το κομμάτι της πίτας που της αναλογούσε στο προσφυγικό ζήτημα το οποίο ακολούθησε την Συριακή αποσταθεροποίηση, παίζοντας ρόλο και στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην χώρα μας. Για την ακρίβεια λαμβάνοντας κονδύλια που της αναλογούσαν για την υποστήριξη που έπρεπε να δώσει στους Πρόσφυγες αλλά προσφέροντας ελάχιστη έως μηδαμινή προσφορά.

Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που στο ελληνικό της τμήμα έχει σαν διευθυντή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που μπορεί να μην βρίσκεται στην Κυβέρνηση, αλλά σωπαίνει μπροστά στα εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στην ολοκληρωτική συμμαχία- συνεργασία με τους κατακτητές της Παλαιστίνης που ξεκινάει με την δημιουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα κλεμμένα από τους Παλαιστίνιους ορυκτά και συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές κοινές ασκήσεις, προπονώντας τους φονιάδες των Παλαιστινίων.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μπροστά σε όλη αυτή την ωμή πραγματικότητα που προκύπτει με την συγκεκριμένη ΜΚΟ, καλεί κάθε φίλο-η της Παλαιστίνης να προβληματιστεί σοβαρά και να αναλάβει τις ευθύνες του. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία της διεθνούς ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» στην συγκέντρωση που καλεί η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό» (της οποίας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέρος, όπως μέρος δεν αποτελεί καμία άλλη ΜΚΟ) για την απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι.

Υπενθυμίζουμε πως η ίδια η ύπαρξη αυτή της ΜΚΟ στρέφεται απέναντι στην Παλαιστίνη άρα και στην ηρωίδα της Παλαιστίνης που βρίσκεται αιχμάλωτη του Σιωνιστικού Κράτους και το όποιο κάλεσμα για στήριξη κρίνεται το λιγότερο εκ’του πονηρού. Επίσης να ανακαλέσουν την συμμετοχή τους στην εκδήλωση που έχει δημιουργήσει στο Facebook η συγκεκριμένη ΜΚΟ με το όνομα “FREE AHED -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι

Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι και σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς αιχμαλώτους!
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
Η Αντίσταση των λαών δεν είναι για την κερδοφορία των Καπιταλιστών!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»