/Καλό ταξίδι Τζίμη Πανούση

Καλό ταξίδι Τζίμη Πανούση

Η είδηση του θανάτου του Τζίμη Πανούση μας προκάλεσε τεράστιο σοκ και δεν μας αφήνει να δεχτούμε με τίποτα πως ο Τζιμάκος μας άφησε και αποχώρησε από αυτόν τον κόσμο.

Αυτός ο άνθρωπος για όλους εμάς δεν ήταν ένας απλός σατυρικός καλλιτέχνης και τραγουδοποιός. Η πολιτική του τοποθέτηση και η μπροστά από την εποχή οπτική του σε διάφορα πολιτικά ζητήματα, πάντα σε συνδυασμό με την καυστική κριτική του μέσα από την σάτιρα του, αποτέλεσε έναν πυρήνα αφύπνισης ο οποίος συντέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην δική μας πολιτική ενεργοποίηση.

Ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος απέδειξε με την στάση του πως στο ταξίδι για την αναζήτηση της αλήθειας με προορισμό την απόδοση δικαιοσύνης δεν υπάρχουν ταμπού. Υπήρξε ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες στη χώρα μας που είχε σαφή καταγγελτικό λόγο ενάντια στον Σιωνισμό και το κράτος κατοχής της Παλαιστίνης και φυσικά μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές, τα βιβλία του και τις παραστάσεις του, πολλές φορές τασσόταν συγκινητικά υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Αποτέλεσμα να βρει απέναντί του, την σφοδρή αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου.

Χαρακτηριστική του δήλωση σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τον έχει μηνύσει ποτέ πολίτης, είχε δώσει την απάντηση:
” Ποτέ δεν με έχει μηνύσει πολίτης. Μόνο μπάτσοι, ο Νταλάρας και οι Ισραηλινοί”

Ασχέτως τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός μας ή τις όποιες ενστάσεις(σωστές ή λαθεμένες) μπορεί να έχει από όλη την δραστηριότητα του Τζίμη Πανούση, όποιος αγωνίζεται για τον Παλαιστινιακό λαό, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την ευστοχία, και την χωρίς περιστροφές υποστήριξη στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα διαρκείας της Παλαιστίνης. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει πως ο Τζίμης Πανούσης, εκτός από ένας σπουδαίος Καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ήταν και ένας σημαντικός φίλος της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» αποχαιρετάει τον Τζίμη Πανούση αποδίδοντας του κάθε τιμή και κάθε ευχαριστία για την όλη του προσφορά στην ελληνική κοινωνία αλλά και την σημαντική του συνεισφορά για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης ως προς το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Τζιμάκο καλό σου ταξίδι. Εμείς μένουμε εδώ και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος…
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»