/Ανακοίνωση για την Σιωνιστική επιθετικότητα στην Συρία

Ανακοίνωση για την Σιωνιστική επιθετικότητα στην Συρία

Το Ισραήλ προχώρησε σε νέες εναέριες επιθέσεις στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, στοχεύοντας σε στρατιωτικούς στόχους. Τα γεγονότα αυτά ακολουθούν την κατάρριψη του ισραηλινού F-16 από τα αμυντικά συστήματα της Συρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ παρεμβαίνει στην Συρία, εισβάλει στον εναέριο χώρο της και διεξάγει επιθέσεις. Η εχθρικότητα του ιμπεριαλιστικού αυτού κράτους δεν περιορίζεται μόνο στην κατοχή της Παλαιστίνης, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής (Συρία, Ιράν, Λίβανος). Άλλωστε, ο μεγαλοϊδεατισμός και ο επεκτατισμός είναι βασικό στοιχείο της ακροδεξιάς ιδεολογίας του σιωνισμού.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζει το σιωνιστικό κράτος για την νέα αεροπορική επίθεση στην Συρία όπως και κάθε ανάμιξη του στα εσωτερικά της χώρας που σαν στόχο είχε και έχει την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της εχθρικής, προς αυτό, ηγεσίας του Συριακού λαού. Καταδικάζουμε επίσης τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Συρία (Ισραήλ, Τουρκία, ΝΑΤΟ) και επιδεινώνουν την κατάσταση στην Μέση Ανατολή διατηρώντας ακέραια, την ήδη υπάρχουσα και σοβαρή αστάθεια.

Ταυτόχρονα χαιρετίζει την ηρωική αντίσταση που προβάλλουν οι Αραβικοί λαοί που αντιστέκονται στον Ιμπεριαλισμό και τάσσεται υποστηρικτικά στο πλευρό του Άξονα της Αντίστασης στην Μέση Ανατολή. Μία τέτοια ηρωική πράξη αντίστασης ήταν και η σημερινή κατάρριψη του Σιωνιστικού πολεμικού αεροσκάφους, που στο άκουσμα της οποίας μας γεννήθηκαν πολλές ελπίδες για την ανατροπή του εγκλήματος που συντελείται στην Μέση Ανατολή και ξεκινάει με την δημιουργία του Σιωνιστικού Κράτους από το 1948

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
Νίκη στον Συριακό Αραβικό Στρατό!
Νίκη στον Άξονα της Αντίστασης!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»