/Ανακοίνωση για την συμπλήρωση 70 χρόνων από το Σιωνιστικό έγκλημα του Ντερ Γιασίν

Ανακοίνωση για την συμπλήρωση 70 χρόνων από το Σιωνιστικό έγκλημα του Ντερ Γιασίν

Στις 9 Απρίλη του 1948 περίπου 120 παραστρατιωτικοί των σιωνιστικών ομάδων της Ιργκούν και της Λεχί(Συμμορία του Στερν) εισβάλουν στο παλαιστινιακό χωριό Ντέϊρ Γιασίν και δολοφονούν πάνω από 200 αμάχους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Χαρούμενες παιδικές φωνές υποδέχονταν τη νέα ημέρα που όμως έμελλε να είναι και η τελευταία για 251 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και γέρους που κατοικούσαν στο χωριό. Ένοπλοι της ακροδεξιάς σιωνιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ιργκούν» μαζί με το Φασίστικο τάγμα της Λεχί, έκαναν επιδρομή στο χωριό και τους κατακρεούργησαν. Οι Σιωνιστές τρομοκράτες ήταν και οι ίδιοι που παρουσίασαν στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω του τύπου, τις σορούς των θυμάτων. Μία τακτική κίνηση των κατακτητών στα πλαίσια της πρόθεσης που είχαν εξ’αρχής, που ήταν η κατάκτηση της Παλαιστίνης. Τη σκυτάλη παρέλαβε η τρομοκρατική «προειδοποίηση» στην Τζάφα και άλλες αραβικές κοινότητες. Με μεγάφωνα τοποθετημένα σε φορτηγά διαλαλούσαν ότι ο πληθυσμός είχε δύο επιλογές: να εγκαταλείψει την περιοχή, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, ή να έχει το τέλος των κατοίκων του Ντέιρ Γιασίν. Κάπως έτσι ο Αραβικός πληθυσμός αναγκάστηκε να υποστεί τον μεγάλο διωγμό και να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Επικεφαλής των σφαγέων του Ντέιρ Γιασίν, της «Ιργκούν», ήταν ο Χασάπης Μεναχέμ Μπέγκιν, ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει πρωθυπουργός του Ισραήλ το 1977. Ένας εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης! Ο Μπέγκιν που ήταν πρωθυπουργός του Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης όταν τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στον Λίβανο το 1982, καταγράφοντας στο «ένδοξο ενεργητικό τους» 18.000 νεκρούς αμάχους.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «ΓΑΣΣΑΝ ΚΑΝΑΦΑΝΙ», με αφορμή αυτή την ημέρα υπενθυμίζει σε όλους, πως ο Σιωνισμός ήρθε στην Παλαιστίνη για να επιβάλλει την κυριαρχία του στην περιοχή και να κατακτήσει την Παλαιστίνη. Οι Σιωνιστές κατακτητές υπό την καθοδήγηση των Ιμπεριαλιστών και την στενή τους συνεργασία με τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα αλλά και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ακόμα και με τους Ναζί(Συμφωνία της Χάαβαρα), δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να πάνε στην περιοχή και να συμβιώσουν ειρηνικά με τους Αραβικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε σε όλους πως η ειρήνη στην Παλαιστίνη περνάει μέσα από την δικαιοσύνη και εγκλήματα σαν αυτό που διαπράχθηκε στο χωριό Ντερ Γιασίν δεν μπορούν να μείνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να διαγραφούν από την μνήμη μας. Όπως δεν μπορεί να ξεχαστεί η αυθαίρετη παραχώρηση της Παλαιστίνης στους Σιωνιστές από τους Βρετανούς με την «Διακήρυξη του Μπάλφουρ» ή τις δολοφονικές επεμβάσεις στην Λωρίδα της Γάζας και το Κράτος Απαρτχάιντ.

Η ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν μπορεί να έρθει με «ειρηνικές λύσεις δύο κρατών» στην περιοχή, την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία δύναμη που έχει εισβάλει στην γη της Παλαιστίνης και σαν μόνο στόχο έχει την πλήρη κατάκτησή της, εξοντώνοντας αργά και σταθερά τον ντόπιο πληθυσμό της. Η ειρήνη στην περιοχή περνάει μόνο μέσα από την συνειδητοποίηση και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή και λέγεται «Σιωνισμός» και που ως θύμα του ήταν αρχικά ο Εβραϊκός λαός και εν’συνεχεία ο Αραβικός. Η ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών μπορεί να επιτευχθεί μόνο και εφ’οσον καταστραφεί το Σιωνιστικό κράτος και την θέση του πάρει ένα νέο, στο οποίο Άραβες και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά μαζί και με ίσα δικαιώματα.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«ΓΑΣΣΑΝ ΚΑΝΑΦΑΝΙ»