/Ανακοίνωση για το Ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη Συρία

Ανακοίνωση για το Ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη Συρία

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ως μέρος της γενικότερης αντιιμπεριαλιστικής δράσης του, καταδικάζει την εγκληματική πυραυλική επίθεση των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, την οποία χαιρετίζει και το Ισραήλ.

Πρόσχημα της επίθεσης είναι η επίθεση με χημικά, που δήθεν έγινε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, αλλά αληθινός στόχος είναι η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Συρίας και η αντικατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησης από μία άλλη, που θα λειτουργεί ως μαριονέττα για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και θα βοηθάει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας από δυτικές εταιρίες (όπως το πετρέλαιο).

Αυτοί που βομβάρδισαν την Συρία, είναι αυτοί που διέλυσαν και αιματοκύλισαν Ιράκ, Λιβύη,   Υεμένη και έφεραν την ναζιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία. Για αυτόν τον λόγο, θεωρούμε αναγκαία την σύμπραξη των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στον κοινό εχθρό.

Ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»:

• Εναντιωνόμαστε στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ και στις επεμβατικές ενέργειες τους τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και σε άλλες χώρες.
•Στηρίζουμε τον Άξονα της Αντίστασης ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Αρνούμαστε την λογική των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύματος με τον θύτη. Είμαστε στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης, της συριακής κυβέρνησης και της Χεζμπολάχ.
•Καλούμε τον κόσμο στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και στην ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος με αληθινά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.

Κάτω τα χέρια από την Συρία!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»