/Ακύρωση της συναυλίας της Σακίρα στο Τελ Αβίβ

Ακύρωση της συναυλίας της Σακίρα στο Τελ Αβίβ

Η Παλαιστινιακή καμπάνια για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI) χαιρετίζει την ανακοίνωση της ακύρωσης της συναυλίας της Σακίρα στο Τελ Αβίβ. Η κίνηση αυτή της Σακίρα, κατέστρεψε τις ελπίδες του Ισραήλ το οποίο ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομά της για να ξεπλύνει μέσω της τέχνης της, την τελευταία σφαγή στη Γάζα.

Εκατοντάδες παλαιστινιακές οργανώσεις και πολιτιστικοί οργανισμοί, καθώς και χιλιάδες οπαδοί και ακτιβιστές από τη Γάζα και το Λίβανο μέχρι την Κολομβία και τις ΗΠΑ, απεύθυναν έκκληση στην Σακίρα να ακυρώσει αυτή την συναυλία.

Οι καλλιτέχνες, ειδικά οι πρεσβευτές καλής θέλησης του ΟΗΕ, έχουν ένα ηθικό καθήκον, να μην συμμετάσχουν στην κάλυψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Σιωνιστικού απαρτχάιντ.

Διεθνείς προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων των Λόρντι, Νάταλι Πόρτμαν και Τζιλμπέρτο Γκιλ, αρνούνται όλο και περισσότερο την σύνδεση με την άκρα δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ Νεντανιάχου και με το καθεστώς των καταπιεσμένων δεκαετιών.

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Πορτογαλίας Tiago Rodrigues και δεκάδες βρετανικές μουσικές μπάντες προσχώρησαν πρόσφατα στις χιλιάδες των καλλιτεχνών παγκοσμίως που υποστηρίζουν το θεσμικό πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, σε αλληλεγγύη με τον ειρηνικό παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.

Ομάδα εργασίας BDS
«Γασσάν Καναφάνι»