/Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά προϊόντα από τα ελληνικά SuperMarket

Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά προϊόντα από τα ελληνικά SuperMarket

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί όλους τους φίλους της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού να σταματήσουν άμεσα κάθε αγορά των προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ και ως χώρα προέλευσης έχουν το «Ισραήλ». Τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται στους παράνομους εποικισμούς που έχει δημιουργήσει η Σιωνιστική οντότητα μέσα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη και έτσι η αγορά τους έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύει την οικονομική δύναμη της Σιωνιστικής Κατοχής με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τους Παλαιστίνιους.

Τα Ισραηλινά προϊόντα
Σχεδόν οι μισοί από τους παράνομους οικισμούς που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη δυναμώνουν από την καλλιέργεια αυτών των προϊόντων που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική τους βιωσιμότητα. Η κερδοφορία αυτή συνεπάγεται με υποτίμηση των παλαιστινίων εργαζομένων, με την εκμετάλλευση παιδικής εργασίας και την εκδίωξη των παλαιστινίων αγροτών από τη γη τους.

Οι εξαγωγές από αυτά τα προϊόντα δίνουν στο Ισραήλ 265 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Περίπου το 60% προέρχεται από παράνομες εγκαταστάσεις φυτεύσεων και εγκαταστάσεις συσκευασίας, κυρίως στην κοιλάδα του Ιορδάνη αλλά και στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας. Η Hadiklaim, ο ισραηλινός συνεταιρισμός καλλιεργημένων προϊόντων, είναι ο σημαντικότερος παραγωγός, που πωλεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Παιδική εκμετάλλευση και παράνομες εργασιακές πρακτικές
Σε μία έκθεση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz το 2006, εκτέθηκαν πολλές από αυτές τις αθέμιτες πρακτικές εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν εργασία στις κορυφές των φοινικόδεντρων στον εξαντλητικό ήλιο για έως και εννέα ώρες χωρίς διαλείμματα. Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο από τους ισραηλινούς ομολόγους τους, κατά παράβαση του ισραηλινού νόμου ενώ περισσότερα από 7.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών δούλευαν μόνο στην κοιλάδα του Ιορδάνη.
http://www.bdsmovement.net/2012/ramadan-israel-dates-boycott-campaign-launched-in-us-9311#sthash.xbrH1cXB.dpuf .

Καλούμε τις εταιρείες των ελληνικών Σουπερ Μάρκετ να αποσύρουν άμεσα τα Ισραηλινά προϊόντα από τα ράφια τους .. Μέχρι να γίνει αυτό, καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτά τα προϊόντα, σε μία ελάχιστη μορφή αντίστασης στο Σιωνιστικό Απαρτχάιντ και σε όσα προκαλεί αυτό στους Παλαιστίνιους. Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να συμβάλλει ώστε να μπει τέλος στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε βίντεο από δράση σε σούπερ μάρκετ της Ιρλανδίας πριν από 4 χρόνια, με φίλους και αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό αγώνα να προχωρούν σε δράση BDS κατεβάζοντας από τα ράφια σούπερ μάρκετ τα ισραηλινά προϊόντα.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

TAGS: