/Ανακοίνωση για την ενημέρωση του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κοινοβουλευτική «Ομάδας Φιλίας Ελλάδας –Παλαιστίνης»

Ανακοίνωση για την ενημέρωση του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κοινοβουλευτική «Ομάδας Φιλίας Ελλάδας –Παλαιστίνης»

Την Πέμπτη 24 Μαΐου του 2018, διπλωματική αποστολή της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα με επικεφαλής τον κ. Μαρουάν Τουμπάσι προχώρησε σε ενημέρωση των βουλευτών μελών της «Ομάδας Φιλίας Ελλάδας –Παλαιστίνης» σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, μετά από τα τελευταία αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Λωρίδα της Γάζας.

Η «Ομάδα Φιλίας Ελλάδας –Παλαιστίνης» είναι μία επιτροπή που έχει συσταθεί μαζί με άλλες από την Βουλή, στα πλαίσια της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και την προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα. Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από βουλευτές της Κυβέρνησης(17) και την συμπληρώνουν ένας εκπρόσωπος από το ΚΚΕ, ένας από την ΧΑ και ένας από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι τρομερά προκλητικό, που προσβάλει τον κοινό νου, το γεγονός πως μία Κυβέρνηση σαν αυτή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει μία τέτοια επιτροπή με θέμα την φιλία προς την Παλαιστίνη, την στιγμή που όλη η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο των Ιμπεριαλιστών που εξυπηρετεί στο απόλυτο τα Σιωνιστικά συμφέροντα με τις στενές ενεργειακές, στρατιωτικές, εμπορικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με το Ισραήλ. Οι δε βουλευτές της Κυβέρνησης που συμμετέχουν σε αυτή, μόνο ως υποκριτές μπορούν να χαρακτηριστούν, από την στιγμή που με την σειρά τους συναινούν σε όλα τα εγκλήματα που προκαλεί η Ελλάδα κατά της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Υεμένης, αφού είναι ενεργά μέλη της Κυβέρνησης και υπερψηφίζουν όλα όσα αυτή αποφασίζει.

Από την μεριά του ο Πρέσβης της Παλαιστίνης συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις μαζί τους, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα καταφέρει να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως κράτος. Δηλαδή αντί να έχουμε την ολοκληρωτική καταδίκη από την Παλαιστινιακή εξουσία αυτών των πολιτικών που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση και έρχονται απέναντι στις διαχρονικές σχέσεις των δύο λαών, παραμένει σταθερά και αποκλειστικά στην απλή διεκδίκηση της αναγνώρισης του Κράτους. Εδώ θα πρέπει να πάρουμε κάποιες απαντήσεις και να μάθουμε.

Τι ακριβώς αναγνώριση αναζητά ο Πρέσβης;
Κράτος στα χαρτιά; Κράτος που θα ελέγχεται από τους Σιωνιστές; Ή ένα κράτος κατασκευασμένο έτσι, ώστε να είναι πιο άνετοι οι Αστοί της Παλαιστινιακής Αρχής και από την άλλη οι πρόσφυγες να συνεχίσουν την άθλια ζωή τους;

Τα θύματα που πέσανε στην Γάζα διαδήλωσαν για την επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, διαδήλωσαν για να διορθωθεί αυτή η πολιτική γραμμή του ηττοπαθή Αμπάς. Τελικά απ’ ότι φαίνεται τόσο αίμα δεν ήταν αρκετό για ένα πολιτικό ξύπνημα, επειδή το Αστικό πολιτικό σύστημα των Παλαιστινιακών αρχών δεν έπαψε ποτέ να είναι επέκταση του σιωνιστικού σχεδίου.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»