/Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στην Θεσσαλονίκη

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη “Γασσάν Καναφάνι” συμμετέχει και στηρίζει το κάλεσμα της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης με αφορμή την Αλ Νάκμπα.

Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης
ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7μμ, ΚΑΜΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ !
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ !

Την 14 Μαΐου του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, η οποία οδήγησε 800 χιλιάδες Παλαιστίνιοι να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς εκτός Παλαιστίνης και το σβήσιμο την πατρίδα τους από τον χάρτη ύστερα από τις σφαγές που διέπραξαν οι σιωνιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις με την βοήθεια των Άγγλων ιμπεριαλιστών όπως τα χωριά Ντέρ Γιασίν και Κάφρ Κάσεμ.

Εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και σε όλη την Παλαιστίνη, Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου. Τουλάχιστον 48 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες , πολλοί από τους οποίους είναι σε βαριά κατάσταση , είναι το τίμημα της αντίστασης στην τρομοκρατία των ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού.

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ-Αβίβ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ στις 14 Μαΐου , αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως πίσω από τους δολοφόνους αόπλων νεαρών Παλαιστίνιων, αυτούς που φυλακίζουν μικρά παιδιά και εφαρμόζουν πολιτική γενοκτονίας στην Λωρίδα της Γάζας , στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του, τον πόλεμο και την καταστροφή για τους αραβικούς λαούς.

Η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της χώρας μας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια των λεγόμενων αξόνων και τριμερών συνεργασιών. Μπλέκει την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και επιβραβεύει τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτήν την κατάσταση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή, καθώς και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, που δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, παρέχοντας στήριξη στην πολιτική του σφαγέα Νετανιάχου. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, η οποία, συνεχίζοντας την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προσδεδεμένη στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συνεργάζεται, πολιτικά-στρατιωτικά και οικονομικά με το σιωνιστικό κράτος, την ίδια ώρα που δεν λέει λέξη για τις σφαγές των Παλαιστινίων. Για πρώτη φορά η χώρα μας δεν στηρίζει στους διεθνείς οργανισμούς τους Παλαιστίνιους, όπως στο ζήτημα της ανάρτησης της σημαίας της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η επικίνδυνη πολιτική συνεργασίας.

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://www.facebook.com/events/226717681244661/