/Εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς»

Εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς»

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς», την Τετάρτη 27/06 και ώρα 19.00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50) και ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος και πρόεδρος της Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων, ο Νίκος Κορδέλης από το Μέτωπο Καναφάνι, και ο Παναγιώτης Καρυστινός από την Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ).

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση της ελληνικής κυβέρνησης στο άρμα του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού, θέτοντας, ουσιαστικά, τη χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα και μετατρέποντάς τη σε συνένοχο στα εγκλήματα που ιμπεριαλισμού, πού έχει σαν μπροστάρη του στην περιοχή τη σιωνιστική οντότητα. Το κράτος – απαρτχάιντ που ονομάζεται “Ισραήλ”, ένα κράτος κατ’ευφημισμό, καθώς δεν έχει σύνορα ή σύνταγμα και δυνητικός “πολίτης” του θεωρείται όποιος είναι Εβραίος στο θρήσκευμα, δεν απειλεί μόνο την Παλαιστίνη ή τη Συρία. Απειλεί ολόκληρη την περιοχή, καθώς αποτελεί τη “λευκή αποικία” της Δύσης στη Μ. Ανατολή. Μια περιοχή η οποία αποτελεί “φιλέτο” για τους ιμπεριαλιστές και τους εντολοδόχους τους, λόγω γεωστρατηγικής θέσης και ενεργειακών κοιτασμάτων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, κερδίζοντας επάξια το παράσημο της πιο φιλοσιωνιστικής κυβέρνησης που έχει δει τούτος ο τόπος, όχι μόνο συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχει στην κλοπή από την πλευρά του Ισραήλ του φυσικού πλούτου των Παλαιστινίων, με την κατασκευή του αγωγού East Med. Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να σταματήσει με κάθε τρόπο αυτή τη συνενοχή, όχι από αφηρημένη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, αλλά μέσα από την έμπρακτη κατανόηση ότι όταν ο ιμπεριαλισμός θεριεύει, τότε κανείς δεν είναι ασφαλής, οι λαοί υποφέρουν και οι βόμβες, ως γνωστόν, διακρίσεις δεν κάνουν.

Η ήττα του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή και παντού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δει αυτός ο λαός χαΐρι στον τόπο του. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε άνθρωπο που ανησυχεί για το μέλλον αυτού του τόπου να δώσει το παρών στην εκδήλωσή μας, να έρθει και να συζητήσουμε το πώς θα σταματήσουμε το έγκλημα αυτό που συντελείται. Καλούμε, επίσης, κάθε πολιτικό, κοινωνικό ή συνδικαλιστικό φορέα που συμφωνεί με τα παραπάνω να συμμετέχει στη συζήτηση για το πώς θα χαράξουμε κοινή πορεία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το φασισμό.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1854191107970377/