/Νικ Κέιβ είσαι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα!

Νικ Κέιβ είσαι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα!

Ο Αυστραλός τραγουδιστής, μετά από διάστημα 6 μηνών, επιστρέφει στη χώρα μας στο πλαίσιο του Eject Festival στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, παρόλο που έχει δεχθεί τη διεθνή αρνητική κριτική για συναυλία του στο Ισραήλ.

Ο Νικ Κέιβ που γύρισε την πλάτη στις φωνές που τον καλούσαν να μη δώσει αυτήν τη συναυλία, δίνοντας έτσι μια πολιτιστική αναγνώριση κανονικότητας του Ισραηλινού Κράτους Απάρτχάιντ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για να υπεραμυνθεί της επιλογής του καταγγέλλοντας το διεθνές κίνημα BDS για λογοκρισία.

Το Ισραήλ που χρησιμοποιεί αυτές τις συναυλίες για να καλύψει τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων, βρήκε στο πρόσωπο του Νικ Κέιβ έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να κάμψει τις διεθνείς αντιδράσεις κατά των εγκλημάτων που το ίδιο προκαλεί.

Υπενθυμίζουμε πως το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» είχε συμμετάσχει στο διεθνές κάλεσμα για την αποτροπή αυτής της συναυλίας στο Ισραήλ και, με την παρουσία του στη συναυλία στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, καλούσε τον Νικ Κέιβ να μην πάει στο Ισραήλ.

Παρέμβαση στην συναυλία του Νικ Κέιβ

Καλούμε κάθε φίλο/-η της Παλαιστίνης, κάθε φίλο/-η της μουσικής, κάθε άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις ανθρώπινες ευαισθησίες να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν τη συναυλία και να αποδοκιμάσει τον τραγουδιστή για την ξεκάθαρη πολιτική του επιλογή, η οποία τάσσεται στο πλευρό του Σιωνιστικού κράτους Απάρτχάιντ βοηθώντας έτσι το Ισραήλ να συνεχίσει ανεμπόδιστα τα εγκλήματά του εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ομάδα εργασίας BDS
«Γασσάν Καναφάνι»