/Ανακοίνωση για την νέα Ελληνοϊσραηλινή ναυτική άσκηση στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη

Ανακοίνωση για την νέα Ελληνοϊσραηλινή ναυτική άσκηση στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη

Το πλοίο του ελληνικού στρατού «Προμηθέας» αγκυροβόλησε την Τρίτη στο λιμάνι της Χάιφα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, ώστε να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό.

Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των Ελλήνων Δόκιμων με πλοία του ισραηλινού Ναυτικού σε θέματα επικοινωνίας, επίθεσης και αντιδράσεις ασκήσεων.

Το Ισραηλινό ναυτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαρκής επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στην Λωρίδα της Γάζας και είναι υπεύθυνο για τις αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις του, οι οποίες έχουν στοιχήσει την ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους αμάχους ,μέσα στους οποίους και παιδιά, που κάνανε το «λάθος» να παίζουν στην παραλία.
Επίσης το Ισραηλινό ναυτικό είναι αυτό που κρατάει αποκλεισμένη την Λωρίδα της Γάζας εκ’ θαλάσσης, βυθίζοντας ψαροκάικα και δολοφονώντας τους Παλαιστίνιους ψαράδες που υπερβαίνουν τα στενά όρια που έχουν επιβάλει οι Σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής.

Ο καπετάνιος του «Προμηθέας», Πλοίαρχος Αθανάσιος Σπανός, μίλησε στη σιωνιστική εφημερίδα The Jerusalem Post και ανέφερε ότι κάθε χρόνο ενισχύεται η ελληνο-ισραηλινή συμμαχία. Το ίδιο δημοσίευμα επίσης αναφέρει:

«Ενώ το Ισραήλ και η Ελλάδα μοιράζονται οικονομικά συμφέροντα, όπως το φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, από το Ισραήλ στην Κύπρο προς την Κρήτη και ύστερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι δύο χώρες ελπίζουν επίσης να περιορίσουν την επέκταση του άξονα  Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ.»

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και εμπλέκει την χώρα μας ολοένα και περισσότερο στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που σφετερίστηκε το όνομα της Αριστεράς, μιλούσε προεκλογικά υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα, οικειοποιώντας έτσι την ατζέντα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και κατέληξε σήμερα να είναι το μεγαλύτερο πιόνι των ΝΑΤΟϊκών και σιωνιστικών συμφερόντων ενισχύοντας τον ιμπεριαλιστικό άξονα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής μέσω της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την ελληνική κυβέρνηση που εντείνει την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εις βάρος του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Ο εχθρός των λαών είναι κοινός και έχει όνομα. Είναι ο ιμπεριαλισμός, που θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και λεηλατημένη με πρόσχημα την κρίση και την Παλαιστίνη υπό σιωνιστική κατοχή.

Επίσης θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν θα δούμε κάποια στιγμή ένα ελληνικό πλοίο να συμμετέχει σε βομβαρδισμό της Γάζας ή Παλαιστίνιων ψαράδων, στα πλαίσια των καλών ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και της στρατιωτικής τους συνεργασίας

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»