/Για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την συμφωνία του Όσλο

Για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την συμφωνία του Όσλο

25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη την ημέρα που ο Γιάσερ Αραφάτ έδινε το χέρι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ραμπίν υπό το βλέμμα του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1993 όταν επικυρώθηκε η τελική πράξη της συμφωνίας του Όσλο στην Ουάσινγκτον.

Η συμφωνία του Όσλο έμελλε να είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που στήθηκαν ποτέ στον παλαιστινιακό λαό με τις επιπτώσεις της να είναι πολύ σοβαρές και τις συνέπειές της να τις βλέπουμε σήμερα καλύτερα από ποτέ.

Το κόστος που πληρώθηκε για να γίνει η υποτιθέμενη λύση των δύο κρατών ήταν τεράστιο αφού οι Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν για πρώτη φορά την ύπαρξη του Ισραήλ και να αποδυναμώσουν έτσι την αντίσταση στον κατακτητή τους. Τα αντάλλαγμα για αυτό, θα ήταν η αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη με την δημιουργία του δικού τους παλαιστινιακού κράτος και το δικαίωμα των προσφύγων στην επιστροφή σε αυτό, δεσμεύσεις που δεν έγιναν πράξη ποτέ από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

25 χρόνια μετά είναι ξεκάθαρο πως το Ισραήλ δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους Παλαιστινίους. Αντίθετα η κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς εξαπλώνεται και τα δεινά του παλαιστινιακού λαού , τον οποίο οδηγούν σε πλήρης εξαφάνιση, ολοένα και αυξάνονται με τελικό στάδιο την εξαφάνιση της Παλαιστίνης.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, καλεί κάθε φίλο και αλληλέγγυο της Παλαιστίνης να δει την αλήθεια και να αντισταθεί σε κάθε παγίδα που μπαίνει στον Παλαιστινιακό λαό από τα κέντρα που τον εξοντώνουν. Καλεί κάθε φίλο και αλληλέγγυο της Παλαιστίνης να ενισχύσει με κάθε τρόπο την Παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση ολόκληρης της Παλαιστίνης, όπως αυτή υπάρχει στον χάρτη στα σύνορα πριν το 1948 και της δικαιοσύνης στην περιοχή

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»