/Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου

Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2018 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ προς τιμήν του εκλιπόντος πρόεδρου της ομάδας Παύλου Γιαννακόπουλου. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν προκληθεί και συμμετέχουν, θα βρίσκεται και η ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ.

Αυτή η πρόσκληση γίνεται σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας έχει προχωρήσει σε πλήρης συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, εφαρμόζοντας πολιτικές από τις οποίες εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Σιωνιστικού κράτους, όπως είναι η βοήθεια στην κλοπή του φυσικού αερίου της Παλαιστίνης με τον Αγωγό East Med και η στρατιωτική συνεργασία με τις αμέτρητες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και την παραχώρηση των ελληνικών στρατοπέδων για την διευκόλυνση στην Ισραηλινή επιθετικότητα απέναντι στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να πούμε πως ο Αγωγός East Med έχει σαν βάση το κοίτασμα Λεβιάθαν που ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ με τον υπό κατασκευή αγωγό και την βοήθεια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και την χρηματοδότηση της ΕΕ, θέλει να εξάγει στην ευρωπαϊκή αγορά τους κλεμμένους παλαιστινιακούς πόρους και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα και είναι περιουσία του ελληνικού και κυπριακού λαού αντίστοιχα.

Ο αθλητισμός ως Δούρειος Ίππος για την εφαρμογή της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για να πετύχει τους Ιμπεριαλιστικούς του σκοπούς, αφού μέσω αυτών στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς και την ωραιοποίηση του Κράτους Κατοχής στην Δύση.

Η καλαθοσφαίριση ως ένα από τα πιο εμπορικά αθλήματα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, με τις ομάδες του Ισραήλ(κράτος κατοχής της Παλαιστίνης) να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να διαπρέπουν, ενώ γεωγραφικά οι ίδιες ανήκουν στην Ασία.

Η πιο σημαντική ομάδα καλαθοσφαίρισης από αυτές είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία έχει καταφέρει να συλλέξει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους και να είναι μία αναγνωρίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Λόγω αυτής της της επιτυχίας, η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού έκρινε σωστό να την προσκαλέσει για να τιμήσει τον πρόσφατα αποβιώσαντα πρόεδρο της ομάδας Παύλο Γιαννακόπουλο.

Αυτή η πρόσκληση στην πραγματικότητα είναι μία πρόκληση αφού με αυτόν τον τρόπο δίνει  αναγνώριση και νομιμοποίηση σε μία ομάδα ενός κράτους Κατοχής που εξοντώνει με σταθερά βήματα τον ντόπιο πληθυσμό.

  • Γίνεται την ίδια ώρα που οι σφαγές αμάχων συνεχίζονται στην Λωρίδα της Γάζας με τις αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις και το πρόσφατα θεσμοθετημένο καθεστώς Απαρτχάιντ στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη να έχει δημιουργήσει τραγικές συνθήκες διαβίωσης για τον Παλαιστινιακό λαό.
  • Γίνεται την στιγμή που οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, όπως η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών συνεχίζονται μέχρι την εξαφάνιση και του τελευταίου Παλαιστινίου.

Αυτή η πρόσκληση στρέφεται ξεκάθαρα προς τον λαό της Παλαιστίνης και μπαίνει μέσα στην λίστα με τις αμέτρητες προσπάθειες που κάνει το Σιωνιστικό κράτος για να φέρει κοντά τους δύο λαούς.

Αυτή η πρόσκληση στρέφεται και απέναντι στους ίδιους οπαδούς του Παναθηναϊκού που με τις παρεμβάσεις τους όλα αυτά τα χρόν ια, και στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο, έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού καταδικάζοντας τα εγκλήματα του Σιωνιστικού κράτους

– Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Παναθηναϊκού για την επιλογή της να προσκαλέσει σε μία τόσο σημαντική και ιστορική μέρα για αυτή, την ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ!

– Καλούμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια σε αυτή την πρόκληση και τους ζητάμε να καταγγείλουν με την σειρά τους την παρουσία της Μακάμπι και να πάρουν πάλι στα χέρια τους τις παλαιστινιακές τους σημαίες και τα πανό τους και να δώσουν για άλλη μία φορά μήνυμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό!

– Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ελληνική ομάδα θα διοργανώσει φιλικό παιχνίδι με την άλλη ομάδα να προέρχεται από ένα εγκληματικό κράτος όπως είναι αυτό του Ισραήλ!

– Ενισχύουμε και δυναμώνουμε το αθλητικό μποϋκοτάζ απέναντι στο Ισραηλινό απαρτχάιντ!


Ομάδα Εργασίας
BDS
Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»