/Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med

Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή την φορά δεν θέλουμε να βγάλουμε ακόμα μία ανακοίνωση καταδίκης για την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Αναστασιάδη- Νεντανιάχου για τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med. Το έγκλημα για εμάς είναι γνωστό εδώ και καιρό και το έχουμε καταγγείλει με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας παράλληλα μεγάλο αγώνα για να το σταματήσουμε.

Το μόνο που έχουμε να πούμε και θέλουμε να θίξουμε, είναι πως ο αγωγός East Med, αυτό το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού, του κυπριακού και του ελληνικού λαού, δεν χωράει σε καμία ανακοίνωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων που εδώ και 2 χρόνια που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης του.

Ο Αγωγός East Med εκθέτει ανεπανόρθωτα τις οργανώσεις και τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς, που λειτουργεί με την λογική του «δεν είδα, δεν άκουσα» παρά και τις μέχρι τώρα ενοχλήσεις μας προς αυτούς, και παρά τις όποιες προσπάθειες μας να αναδείξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα από την πρώτη στιγμή, με μία γιγαντιαία καμπάνια ενημέρωσης, εντός και εκτός Ελλάδας, με ανακοινώσεις, μεταφράσεις, καλέσματα και εκδηλώσεις.

Παρά την γενική και ένοχη αδιαφορία τους όμως, που κάνει ζημιά στον αγώνα μας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» έχουμε σηκώσει το συγκεκριμένο ζήτημα με κάθε δυνατό μέσο. Μαζί μας σύντροφοι και αλληλέγγυοι της Παλαιστίνης που έχουν σταθεί στο πλευρό μας, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα για ενημέρωση. Άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Πατέλης, ο Νίκος Γκλεζάκος, η Ελένη Πατρώνα και ο Παύλος Τουμανίδης που μας έκαναν την μεγάλη τιμή να βρίσκονται στην πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώσαμε και  δώσανε τα φώτα τους για τις άγνωστες πτυχές αυτό του θέματος.

Μία εκδήλωση που συλλογικότητες και οργανώσεις που δηλώνουν αλληλέγγυες με την Παλαιστίνη την έθαψαν γυρνώντας την πλάτη τους.

Ο αγώνας μας είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί μέχρι να κάνουμε αυτό το έγκλημα παρελθόν, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για το έγκλημα που λέγεται East Med. Για αυτό τον λόγο αφήνουμε τα links με όλα τα άρθρα, τις μεταφράσεις όπως και τα βίντεο από την εκδήλωση μας για την ενημέρωση του κόσμου.

  1. Ενημερωτική Καμπάνια για τον Αγωγό EastMed
  2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
  3. Ενίσχυση της Καμπάνιας Ενημέρωσης για την κλοπή του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης
  4. Πόλεμοι για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή και το κοίτασμα Λεβιάθαν
  5. Η Επιχείρηση «PROTECTIVE EDGE» έγινε για το αέριο της Γάζας;
  6. Κάλεσμα για δράσεις ενάντια στα σχέδια δημιουργίας του αγωγού EastMed.
  7. Παρέμβαση στο Τουρνουά Μπάσκετ στην μνήμη του Γιάσερ Αραφάτ για τον East Med
  8. Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)
  9. Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»