/Ανακοίνωση για την κατεδάφιση μνημείου προς τιμήν του Γασσάν Καναφάνι

Ανακοίνωση για την κατεδάφιση μνημείου προς τιμήν του Γασσάν Καναφάνι

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Το Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» με αφορμή την κατεδάφιση μνημείου προς τιμήν του ήρωα της Παλαιστινιακής Αντίστασης Γασσάν Καναφάνι από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής της Παλαιστίνης θέλει να κάνει ξεκάθαρο πως:

H φλόγα και το πνεύμα της αντίστασης δεν πρόκειται να σβήσει από αυτές τις ενέργειες των Ισραηλινών, ούτε στην Παλαιστίνη αλλά ούτε σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε άνθρωπο που εμπνέεται από τον ήρωα Γασσάν Καναφάνι. Αντίθετα η οργή μας για αυτές τις ενέργειες του Ισραήλ μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση για να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε το Ιμπεριαλιστικό και νεοφασιστικό κράτος κατοχής της Παλαιστίνης.

Το μνημείο είχε ανεγερθεί στην γενέτειρα πόλη του Γασσάν Καναφάνι, Άκρε και βρισκόταν στην είσοδο του νεκροταφείου Ναμπί Σαλέχ. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Αρίε Ντρί, διέταξε την κατεδάφιση μετά από την απαίτηση του Υπουργού Πολιτισμού Μίρι Ρέγκεφ, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την θλίψη στους συγγενείς και τους φίλους του Καναφάνι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ήρωα της παλαιστινιακής αντίστασης Γασσάν Καναφάνι:
Γασσάν Καναφάνι: Ο συγγραφέας

 

Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»