/Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών!- Όχι στην διέλευση του Αγωγού East Med στα Βαλκάνια!

Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών!- Όχι στην διέλευση του Αγωγού East Med στα Βαλκάνια!

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Στις 2 Νοεμβρίου του 2018, στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε τετραμερής διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα σε Ελλάδα- Βουλγαρία- Σερβία- Ρουμανία και υπό παρουσία του μακελάρη του Παλαιστινιακού λαού, Μπέντζαμιν Νεντανιάχου.

Μέσα από αυτή την σύνοδο μάθαμε έναν ακόμη σημαντικό λόγο, γιατί τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα θέλουν τόσο πολύ την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών από τα λόγια του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος. Μια συμφωνία, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευημερία και την οικονομική συν-ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και που μπορεί να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας, μετατρέποντάς τη σε σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο».

Επίσης κατά την διμερή συνάντηση του Τσίπρα με τον Μπέντζαμιν Νεντανιάχου στην ίδια σύνοδο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στον Νεντανιάχου:

«Πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να συζητούν εποικοδομητικά, τόσο στις συναντήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο Ισραήλ όσο και τώρα με αφορμή τη Τετραμερή Σύνοδο σε μια άλλη χώρα των Βαλκανίων. Κι αυτό, γιατί, όπως τόνισε, τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία και ειδικότερα για το μεγάλο πρότζεκτ του Eastmed για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.»

Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο αγωγός EastMed ακριβώς αποτελεί το όχημα για την κλοπή του φυσικού αερίου του κοιτάσματος Λεβιάθαν που ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό. Η βάση για την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης επί των υδάτων της, τέθηκε το 1967 και τον πόλεμο των έξι ημερών, κατά τον οποίο η Γάζα τέθηκε υπό ισραηλινή κατοχή, για να ακολουθήσει η συνθηκολόγηση με την συμφωνία του Όσλο το 1993. Οι Ισραηλινές εισβολές που πραγματοποιήθηκαν το 2008-2009 και μετέπειτα το 2014, όπως και παγίδες που στήθηκαν στους Παλαιστίνιους όπως αυτή με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους «στα χαρτιά» από τον ΟΗΕ, που οριοθέτησε τα θαλάσια σύνορα της Παλαιστίνης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτά, αυτά τα κοιτάσματα, έδωσαν de facto τον έλεγχο του υποθαλάσσιου πλούτου της Παλαιστίνης στις κατοχικές δυνάμεις που τα εκμεταλλεύεται.

Την Συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων στα πλαίσια της Ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Είναι φανερό όμως πως μέσα από αυτή την σύνοδο, πως έγινε και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ισραήλ με την συνέχιση του Αγωγού East Med προς αυτές. Αυτό ακριβώς αποκάλυψε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός όταν μιλούσε για «σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο»

Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτόν το σχεδιασμό πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας έχει υποτάξει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και λειτουργεί μέσα και από αυτή την συμφωνία, ως το απαραίτητο άρμα τους για την διεκπεραίωση των συμφερόντων τους στα Βαλκάνια και την ολοκλήρωση του Ιμπεριαλιστικού εγκλήματος εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, περνώντας τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Παλαιστίνης στις βαλκανικές χώρες.

Καλούμε κάθε φίλο-η φίλη της Παλαιστίνης όπως και κάθε αντιιμπεριαλιστικό φορέα να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στα συμφέροντα του Ισραήλ μέσα στην χώρα μας. Να αντισταθεί και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παρεμποδίσει την επερχόμενη συμφωνία κλειδί για τα συμφέροντα του Ισραήλ, όπως είναι αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Καλούμε παράλληλα να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος και της ματαίωσης των σχεδίων δημιουργίας του συγκεκριμένου αγωγού.
Να σταματήσει την κλοπή και την μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που είναι περιουσία του παλαιστινιακού λαού, στην Ευρώπη!

Με την ευκαιρία και λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης, καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δύναμη που λειτουργεί μέσα στην χώρα μας ως Πέμπτη φάλαγγα του Ισραήλ και του Ιμπεριαλισμού, αποπροσανατολίζοντας ή στηρίζοντας άμεσα τα σιωνιστικά σχέδια, επικαλούμενη στις αναφορές της την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»