/Απάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ-Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται την στήριξη σας!

Απάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ-Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται την στήριξη σας!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μέσω του Twitter παρέχει την στήριξη του στην Ελλάδα, καταγγέλλοντας παράλληλα την Τουρκία. Αυτή η ανακοίνωση δεν προκαλεί καμία έκπληξη: Έρχεται ως φυσική συνέχεια της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας που ξεκίνησε και θεμελιώθηκε παράλληλα με την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Περιλαμβάνει όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν και εξυπηρετούν το Ισραήλ, τη στρατιωτική, την εμπορική, την πολιτιστική συνεργασία, αλλά κυρίως την συνεργασία πάνω στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου της Μεσογείου και τη δημιουργία του Αγωγού Φυσικού αερίου East Med.

Με στόχο τη διέλευση του Αγωγού East Med και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γίνεται και η προσπάθεια για την οριοθέτηση ΑΟΖ από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Μόνο έτσι θα μπορέσει το Ισραήλ, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις πολυεθνικές, να έχει πρόσβαση σε αυτά τα κοιτάσματα και να τα εκμεταλλευτεί. Η προσπάθεια της κλοπής των κοιτασμάτων είναι και αυτή που φέρνει όλο και πιο κοντά το πιθανό σενάριο της σύγκρουσης με την Τουρκία, η οποία σε πρώτη φάση τουλάχιστον δείχνει απρόθυμη να παραδόσει σύσσωμο τον εθνικό της πλούτο στα νύχια των δυτικών πολυεθνικών.

Για αυτό και μόνο το Ισραήλ στηρίζει την Ελλάδα. Η Ελλάδα ανταποδίδει αυτή την στήριξη αλλάζοντας μέχρι και την στάση της απέναντι στην Παλαιστίνη, αντιτιθέμενη στο Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης, ένα κράτος κατοχής υπεύθυνο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για το επίσημο ελληνικό κράτος πλέον έχει κάθε ελευθερία να δρα εις βάρος των Παλαιστίνιων! Όλες οι κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου, με αποκορύφωμα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρουν μεγάλη ευθύνη. Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας μας στα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα, έκαναν την Ελλάδα εν δυνάμει προτεκτοράτο του Ισραήλ, το οποίο πλέον κυριαρχεί πάνω σε αυτή και την οδηγεί σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία!

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Ο ελληνικός λαός να δημιουργήσει και να στηρίξει ένα ισχυρό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, να βάλει τέλος σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Πιστεύουμε πως με αυτήν την προτροπή εκφράζουμε κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο που παλεύει για τη δικαιοσύνη και δεν συμφωνεί με την οποιαδήποτε συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, όπως αυτό του Ισραήλ.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»