/Ανακοίνωση για την αποχώρηση μας από συνάντηση εκπροσώπων οργανώσεων για την αμερικάνικη επιθετικότητα στο Ιράν-Ιράκ

Ανακοίνωση για την αποχώρηση μας από συνάντηση εκπροσώπων οργανώσεων για την αμερικάνικη επιθετικότητα στο Ιράν-Ιράκ

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2020

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ανταποκρινόμενο στο γενικό κάλεσμα που απηύθυνε ο «Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός»(ΠΑΚΣ) την 5/1/2020 για την δημιουργία συντονισμού απέναντι στην αμερικάνικη επιθετικότητα στο Ιρακ, συμμετείχε αλλά τελικά αποχώρησε από την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.

Με μεγάλη μας θλίψη διαπιστώσαμε, πως το γενικό κάλεσμα δεν ήταν τίποτα άλλο από μία καλοστημένη παγίδα μέσα από την οποία προσπάθησαν να επαναφέρουν στην επιφάνεια, συλλογικότητες και ανθρώπους οι οποίοι κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν στηρίξει όλα τα βρώμικα σχέδια του Ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Οι ίδες οργανώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με τον Αντιιμπεριαλισμό, για τον μοναδικό λόγο που δραστηριοποιούνται ξανά τώρα, είναι λόγω της εξυπηρέτησης συμφερόντων τους, που είναι στο πλευρό γνωστών διεθνών τοκογλύφων και των δικών τους ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων.

-Υπενθυμίζουμε πως η συλλογικότητα μας, πέρα από την έμπρακτη αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και στον ευρύτερο άξονα της αντίστασης στην Μέση Ανατολή, έχει και τον ρόλο της παρεμπόδισης των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τα κάτω.

-Υπενθυμίζουμε πως αυτές οι οργανώσεις εδώ και 3 χρόνια που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθούσε το έργο East Med ενισχύοντας την Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, κρατούσαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό, κάνοντας πως δεν βλέπουν.

-Καταγγέλουμε το ΠΑΚΣ για προσπάθεια παγίδευσης της συλλογικότητας μας και για προσυμφωνημένη συννενόηση με οργανώσεις που απαρτίζουν την Νατοϊκή «Αριστερά» με αντιπολεμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

-Καλούμε όλες τις Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα, ανασταίνοντας την τελειωμένη Ιμπεριαλιστική «Αριστερά»

– Καλούμε όλους τους Αντιιμπεριαλιστές, να ενισχύσουν το Μέτωπο Καναφάνι και να προχωρήσουμε από κοινού στην δημιουργία ενός νέου Αντιιμπεριαλιστικού φορέα με Εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά, που θα σταθεί έμπρακτα απέναντι στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και θα απελευθερώσει την χώρα μας.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»