/Ανακοίνωση για την συγκέντρωση της 2 Ιανουαρίου κατά του Νετανιάχου

Ανακοίνωση για την συγκέντρωση της 2 Ιανουαρίου κατά του Νετανιάχου

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2020

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα που απευθύναμε για την διεξαγωγή μαζικής συγκέντρωσης κατά του Αγωγού East Med και της παρουσίας του μακελάρη Μπένζαμιν Νετανιάχου στην χώρα μας.

Σε μία περίοδο που η σιωνιστική προπαγάνδα και η επίθεση που δεχόμαστε βρίσκεται στο απόγειο της, ο Αντιιμπεριαλισμός είναι η μόνη πραγματική αντίσταση στα σιωνιστικά σχέδια. Και η αντιιμπεριαλιστική πάλη έμεινε ζωντανή με αυτή την συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και στους εορτασμούς για την αλλαγή του έτους.

Το κάλεσμα μας, μαζί με αυτό που απεύθυναν οι αριστερές οργανώσεις που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό» και οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα, αποδεικνύεί πως το Ισραήλ έχει έναν σημαντικό εχθρό, τον οποίο θα δυσκολευτεί πολύ για να νικήσει.

Για τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγαλό ευχαριστώ στις πολιτικές οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν το κάλεσμα του Μετώπου Καναφάνι και ιδιαίτερα την ΛΑΕ, τον Δρόμο Ανοιχτό και το ΕΠΑΜ που χωρίς την δική τους συμβολή, ίσως αυτή η συγκέντρωση να μην είχε πραγματοποιηθεί ποτέ.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους πραγματικούς φίλους της Παλαιστίνης και όχι για να τους ανταγωνιστεί. Δεν ήρθε ούτε για να επιβληθεί αλλά ούτε να καπελώσει κανέναν.

Δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία και να αντισταθεί στα σιωνιστικά σχέδια που περνάνε μέσα από την Ελλάδα, κάνοντας την χώρας μας το άρμα τους για την ολοκλήρωσή τους. Ακριβώς και για αυτό τον λόγο, θα προχωρήσουμε άμεσα σε εκδηλώσεις με ομιλίες για τον Αγωγό East Med και θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν ομιλητές από διαφορετικές πολιτικές οργανώσεις.

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά και νικηφόρους αγώνες

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»