/Ανακοίνωση για την ανταλλαγή ιατροφαρμακευτικού υλικού μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ

Ανακοίνωση για την ανταλλαγή ιατροφαρμακευτικού υλικού μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ

Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης δημόσιας κατάστασης, τα ΜΜΕ παγκοσμίως και ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα έχουν επιλέξει την οδό της μονοθεματικής ειδησεογραφίας και της αποβλάκωσης του κοινού. Ακόμη και ο Πάσχος Μανδραβέλης, που ομολογουμένως μόνο ριζοσπαστικές ή αντισυστημικές δάφνες δεν διεκδικεί, κάνει την ίδια ακριβώς παρατήρηση (https://www.kathimerini.gr/1071797/opinion/epikairothta/politikh/mono8ematikh-eidhseografia). Έτσι, ενώ το διεθνές πολιτικό περιβάλλον φλέγεται, η ατζέντα εμπλουτίζεται και οι εξελίξεις τρέχουν, όλο το 24ωρο η τηλεόραση επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για τον κορωνοϊό. Ζούμε ξαφνικά σε έναν μαγικό κόσμο στον οποίο δεν συμβαίνει τίποτε άλλο, πέρα από καραντίνες, τεστ και νοσηλείες.

Από όλα όσα εν προκειμένω αποκρύπτουν περισσότερο ή λιγότερο σκόπιμα τα τηλεοπτικά δίκτυα, αυτό που μας ενδιαφέρει ως Μέτωπο για την Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, εντοπίζουμε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα οποία Κύπρος και Ισραήλ, ενώπιον της κρίσης του ιού, στενεύουν τις σχέσεις τους και ανταλλάσσουν υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και τεχνογνωσία.

Ενδεικτικά, στις 27 Μαρτίου έχουμε δημοσίευμα για την αποστολή χλωροκίνης από την Κυπριακή Δημοκρατία προς το Ισραήλ, με αντάλλαγμα 50 αναπνευστήρες για τα κυπριακά νοσοκομεία (https://cyprus-mail.com/2020/03/27/coronavirus-israel-sending-50-respirators-in-return-for-chloroquine/).
Στις 29 Μαρτίου, δημοσιεύμα περί της σύναψης συμφωνίας για την ανταλλαγή επιστημονικών εμπειριών πάνω στην αντιμετώπιση του ιού, ενώ το Ισραήλ είχε νωρίτερα αποστείλει τεράστια ποσότητα χλωροκίνης στις ΗΠΑ (https://cyprus-mail.com/2020/03/29/coronavirus-cyprus-and-israel-reference-hospitals-to-exchange-info-on-virus/). Στις 8 Απριλίου, δημοσίευμα κατά το οποίο το Ισραήλ διαπραγματεύτηκε επιτυχώς την εισαγωγή τεράστιας ποσότητας χλωροκίνης από την Ινδία στην Κύπρο, προκειμένου αυτή να τύχει επεξεργασίας από την εταιρεία Remedica και να προωθηθεί πίσω στο Ισραήλ, με αντάλλαγμα και πάλι 50 αναπνευστήρες – όλα υπό άκρα μυστικότητα (https://cyprus-mail.com/2020/04/08/remedica-successful-in-chloroquine-deal-with-israel/)

Τα δημοσιεύματα δεν τελειώνουν εδώ. Αυτά όμως αρκούν για να καταδείξουν το προφανές, αυτό που η οργάνωσή μας βροντοφωνάζει εδώ και χρόνια: Δεν υπάρχουν «στρατηγικές συμμαχίες» με το Ισραήλ.

Πρώτον, γιατί το Ισραήλ ως ιμπεριαλιστικό κράτος δεν συμμαχεί αλλά καταπατά, υπερεκμεταλλεύεται κι εγκαταλείπει.

Δεύτερον, γιατί τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι στρατηγική επιλογή λογικών δρώντων σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι λειτουργούν ας πούμε με εθνικά κριτήρια, αλλά σκοτεινοί σχεδιασμοί επιχειρηματικών κέντρων και υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίοι σκέφονται με γνώμονα το κέρδος και τη συντριβή όσων κρατών και λαών δεν συνεργάζονται με τον ιμπεριαλισμό. Σχεδασμοί οι οποίοι δένουν Ελλάδα και Κύπρο στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, την οποία και το Ισραήλ υπηρετεί έχοντας τις ανάλογες συνδιαλλαγές με τις ΗΠΑ.

Τρίτον, γιατί όλα όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν μόνο υπό την εποπτεία και την έγκριση των ΗΠΑ. Αυτό φαίνεται αυτονόητο δεδομένης και της ταύτισης ΗΠΑ-Ισραήλ, ειδικά επί των ημερών του Τραμπ στην προεδρεία, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση που το άλλο εμπλεκόμενο μέρος είναι η Κύπρος, αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως το ελληνικό κεφάλαιο και το ενεργούμενό του, ο ελληνικός εθνικισμός, απολύτως ορθά οξύνουν τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία, αυτό δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να δικαιολογήσει τη λεγόμενη «στρατηγική συμμαχία» με το Ισραήλ. Κι όσοι δεν το κατάλαβαν αυτό εξαρχής, δεν θα το καταλάβουν ούτε σήμερα. Όμως η τελευταία απόδειξη που χρειαζόμασταν ήρθε:

Το Ισραήλ δεν μπαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο ως αλληλέγγυος προστάτης των Ελλήνων – δεν μπαίνει καν για να βάλει φρένο στον ανταγωνιστή του, την Τουρκία. Μπαίνει ως κατακτητής!

Το σιωνιστικό κράτος βάζει πόδι σε γη, νερό και αέρα και τρικλοποδιά στην όποια προοπτική συνεκμετάλλευσης ή διαμοιρασμού. Μόνο αυτό θα αποφασίσει για τη μοιρασιά. Όσα δεν είναι δικά του, τα παίρνει με τη βία. Και όσων την κλοπή δεν μπορεί να διενεργήσει από μόνο του, αναθέτει την αρπαγή τους στην Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να τα εκμεταλλευτούν μόνο με τρόπο που βολεύει το ίδιο και τα δίδυμα αδερφάκια του, τα υπόλοιπα αγγλοσαξονικά πολυεθνικά μονοπώλια. Για κάθε πλατφόρμα εξόρυξης που θα στήνεται στην Ανατολική Μεσόγειο με ελληνική ή κυπριακή σημαία, πολύ περισσότερα δολάρια θα καταλήγουν σε τσέπες αμερικανών ή ισραηλινών, παρά Ελλήνων.

Όπως και με τους υδρογονάνθρακες, έτσι λοιπόν και στον κλάδο του υγειονομικού εξοπλισμού το Ισραήλ υπερεκμεταλλεύεται, ληστεύει και ξεζουμίζει την Κύπρο, πουλώντας της προστασία και σέρνοντάς τη σε ασύμφορες συμφωνίες. Με πρόσχημα τον τουρκικό μπαμπούλα, την απειλή μιας Τουρκίας απομονωμένης, εξευτελισμένης και χρεοκοπημένης, η Κύπρος μετατρέπεται σε σιωνιστική αποικία και με τη βούλα. Και αν η «στρατηγική συμμαχία» δεν σταματήσει άμεσα, με λαϊκούς αγώνες κι αντιμπεριαλιστικά-αντιεθνικιστικά αιτήματα, ακριβώς η ίδια τύχη επιφυλάσσεται και στην Ελλάδα.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»