/Ανακοίνωση για τη σύναψη ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας για τον τουρισμό

Ανακοίνωση για τη σύναψη ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας για τον τουρισμό

Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ δεν είναι μια «συμμαχία» όπως προπαγανδίζουν τα μαντρόσκυλα του καθεστώτος – αυτή η διαπίστωση είναι κοινός τόπος όλων των ανακοινώσεων του Μετώπου Καναφάνι. Οι όροι υπό τους οποίους τα δύο κράτη προσέρχονται στη διαδικασία επαφών, οι εκατέρωθεν στόχοι κι επιδιώξεις προδίδουν όχι μόνο την ανισοκατανομή ισχύος, η οποία είναι δεδομένη, αλλά στην ουσία μια σχέση καθαρά εκμεταλλευτική, μια σχέση ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Αρχικά είδαμε τις συμφωνίες για αγορά στρατιωτικού και αστυνομικού εξοπλισμού, τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και το πιο κατάπτυστο όλων, αυτό που πρώτοι και πιο ηχηρά από κάθε άλλη οργάνωση αναδείξαμε, την υπογραφή των σχεδίων για τον αγωγό East Med. Όσοι έχουν παρακολουθήσει αυτά τα θέματα γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ελλάδα δεν προσέρχεται σε κανένα από αυτά με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, ενώ όσοι δεν τα έχουν παρακολουθήσει μπορούν πολύ εύκολα να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις της οργάνωσής μας και να πεισθούν. Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, ήρθε η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, το στοιχείο που δεν μπορεί να αρνηθεί ούτε ο πιο δύσπιστος: Ελλάδα και Ισραήλ μεθοδεύουν τη σύναψη ενός μεγάλου deal για τον τουρισμό.

Ακόμη και ο πιο ανίδεος γνωρίζει πως ο κλάδος του τουρισμού είναι ο πλέον παρασιτικός και υποβαθμισμένος στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Τα περισσότερα κράτη που βασίζονται στον τουρισμό είναι κράτη πάμφτωχα, εξαθλιωμένα, τα οποία παρέχουν στους καλοπληρωτές κάθε λογής υπηρεσίες τις οποίες εκείνοι δεν μπορούν να απολαύσουν στις χώρες προέλευσής τους. Η μονόπλευρη ανάπτυξη της οικονομίας γύρω από τον τουρισμό δημιουργεί απόλυτη εξάρτηση από τα κράτη που παρέχουν τους τουρίστες.

Κανένας Έλληνας δεν θέλει να δει τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες του που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού να μένουν χωρίς εισόδημα. Όμως αυτό δεν αναιρεί το τι σημαίνει η συμφωνία σε επίπεδο διεθνών σχέσεων: Το Ισραήλ μπαίνει και με τα δύο πόδια στην Ελλάδα και στέλνοντάς της τουρίστες της παρέχει σχετικά λίγη ρευστότητα με αντάλλαγμα απόλυτη εξάρτηση. Το Ισραήλ θα ζητήσει ανταλλάγματα, τα οποία του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερα προκειμένου να επαναληφθεί η παροχή τουριστών και κάθε χρόνο θα διογκώνεται. Εν τω μεταξύ οι ισραηλινοί τουρίστες θα συνοδεύονται πάντα από ισραηλινούς «επενδυτές,» καταπατητές, αγοραστές για τα κατασχεμένα ακίνητα, εκμεταλλευτές της αποσαθρωμένης περιβαλλοντολογικής κι εργασιακής νομοθεσίας στη χώρα μας και γενικότερα κάθε είδους κερδοσκόπους και καπιταλιστικά γεράκια.

Υπό αυτούς τους όρους, τους όρους της απόλυτης κυριαρχίας του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουριστική εξάρτηση από το Ισραήλ είναι ένα σκοτεινό ενδεχόμενο. Κλείνοντας τέτοιες συμφωνίες, η καιροσκοπική ελληνική άρχουσα τάξη δεν έχει στο μυαλό της τα συμφέροντα της χώρας, αλλά εξυπηρετεί τη δική της διαπλοκή.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Σχετικά links:
1. Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία για τον Τουρισμό
2. Αγορά ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων από ισραηλινές εταιρείες
3. Συγκέντρωση κατά της στρατιωτικής συνεργασίας
4. Καμπάνια ενημέρωσης για την ενεργειακή συμμαχία
5. Συμμαχία στον πολιτισμό που περιλαμβάνει ανιστόρητες εκδηλώσεις
6. Συμμετοχή στο ξεπούλημα της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Σιωνιστές εποίκους
7. Εισαγωγή προϊόντων από τους παράνομους εποικισμούς στην Δυτική Όχθη
8. Συνεργασία στον ιατρικό τομέα
9. Συμμαχία μέχρι και στην παραχώρηση φαρμάκων(που τελικά δεν έγινε ποτέ) για την αντιμετώπιση του Κωρονοϊού
10. Συνεργασία στην έρευνα και στην τεχνολογία
11. Παραχώρηση σε Ισραηλινές εταιρείες η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης