/Δικαιοσύνη για τον Ηγιάντ Αλ Χαλάκ

Δικαιοσύνη για τον Ηγιάντ Αλ Χαλάκ

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του Ηγιάντ Αλ Χαλάκ, ατόμου με ειδικές ανάγκες, κατοίκου της ανατολικής Ιερουσαλήμ από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ο Χαλάκ, 32 ετών ασθενής με αυτισμό, όντας αναγκασμένος να ζει καθημερινά υπό τις συνθήκες που του επιβάλλει η πάθησή του έπρεπε να είναι σε συνεχή επαφή με το κινητό του τηλέφωνο ώστε να κρατάει ενήμερους τους συγγενείς του σε περίπτωση κάποιου απροόπτου. Προσπερνώντας τον στρατιωτικό έλεγχο της ισραηλινής «συνοριοφυλακής» δέχτηκε τους πυροβολισμούς της που τον άφησαν νεκρό, επειδή εξέλαβαν το τηλέφωνό του ως πιστόλι. Σα να μην έφτανε αυτό, πήγαν στο σπίτι του για έλεγχο της οικογένειάς του, την οποία χτύπησαν και έβρισαν.

Το ισραηλινό Καθεστώς απολαμβάνει την απόλυτη κάλυψη των Η.Π.Α., και υλικά και ηθικά, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά προσπεράσει κάθε έννοια αποθράσυνσης και αυθαιρεσίας που είχαμε δει μέχρι τώρα στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καν, τι θα είχε συμβεί αν το ίδιο γεγονός είχε λάβει χώρα στην Κούβα ή τη Βόρεια Κορέα, και τα υποκριτικά δάκρυα ανθρωπισμού που θα εκδήλωναν οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές μηχανές των Αμερικανών και των χωρών του ΝΑΤΟ με απώτερο σκοπό φυσικά την οικονομική και στρατιωτική παρέμβασή τους.
Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο που περνάει γινόμαστε μάρτυρες της έννοιας του «παίζω μπάλα μόνος μου» καθώς οι καπιταλιστικές υπερδυνάμεις κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν με τις διεθνείς συνθήκες που μετακινούν και αναθεωρούν πιο συχνά απ ‘ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με έναν ΟΗΕ να παρακολουθεί σαν τον πάπα που συνεχώς καλεί σε αμοιβαίο σεβασμό.

Γινόμαστε μάρτυρες του πόσο σημαντικό καθίσταται περισσότερο από ποτέ ένα αντίπαλο, διεθνές, λαϊκό-εργατικό δέος σε επίπεδο εξουσίας που θα αμφισβητεί ευθέως οικονομικά και πολιτικά τις ολιγαρχικές κυβερνήσεις των μονοπωλίων.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»