/Ανακοίνωση για την απόσυρση της Παλαιστινιακής Αρχής από τις συμφωνίες της με το Ισραήλ

Ανακοίνωση για την απόσυρση της Παλαιστινιακής Αρχής από τις συμφωνίες της με το Ισραήλ

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» χαιρετίζει την απόφαση του Μαχμούντ Αμπάς να αποσύρει όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Παλαιστινιακή Αρχή με το Ισραήλ.

27 χρόνια μετά από την Συμφωνία του Όσλο είναι ξεκάθαρο, πως ο μόνο λόγος ύπαρξης αυτής της συμφωνίας ήταν να παγιδεύσει τους Παλαιστίνιους και σε καμία περίπτωση να φέρει την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των δύο λαών.

Το κόστος που πληρώθηκε για να γίνει η υποτιθέμενη λύση των δύο κρατών ήταν τεράστιο αφού οι Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν για πρώτη φορά την ύπαρξη του Ισραήλ και να αποδυναμώσουν έτσι την αντίσταση στον κατακτητή τους. Τα ανταλλάγματα για αυτό, θα ήταν η αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη με την δημιουργία του δικού τους παλαιστινιακού κράτους και το δικαίωμα των προσφύγων στην επιστροφή σε αυτό, δεσμεύσεις που δεν έγιναν πράξη ποτέ από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Αντίθετα το Ισραήλ μέσα σε αυτά τα χρόνια επέκτεινε τους εποικισμούς του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συνέχισε να δολοφονεί αμάχους, να λεηλατεί τις περιουσίες τους, να βασανίζει τους κρατούμενους, να διατηρεί το καθεστώς Απαρτχάιντ στην Δυτική Όχθη,να διατηρεί την Λωρίδα της Γάζας ως την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου και να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα της επιστροφής στους Παλαιστίνιους που ζουν στην διασπορά.

Στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της παγίδας, είχαμε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ(Αλ Κουντς) ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ τώρα έχουμε τις εξαγγελίες Νεντανιάχου, για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών από την Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» εύχεται ολόψυχα η απόφαση του Μαχμούντ Αμπάς να είναι ειλικρινής και να γίνει η απαρχή για την αναγέννηση της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Παλαιστίνιων. Εμείς από την Ελλάδα είμαστε έτοιμοι, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και με δεδομένη την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, να στηρίξουμε τον αγώνα των Παλαιστίνιων αδερφών μας.

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»