/Ανακοίνωση για την προσάρτηση εδαφών από το Ισραήλ και την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε Τζαμί

Ανακοίνωση για την προσάρτηση εδαφών από το Ισραήλ και την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε Τζαμί

Ο στόχος για προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη της αποικιοκρατίας της Δύσης και της Σιωνιστικής Κατοχής που έχει ξεκινήσει εδώ και 73 χρόνια στην Παλαιστίνη.

Το ευτυχές είναι πως οι διεθνείς αντιδράσεις, ακόμη και από ορισμένες αποκρουστικές πολιτικές δυνάμεις, έχουν βάλει σιωπηλά φρένο σε αυτήν την προοπτική. Η υποτιθέμενη ημερομηνία προσάρτησης παρήλθε και δεν υπήρξε κάποια κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση. (1 ),(2) Οι σποραδικές επιθέσεις, από την άλλη, καλά κρατούν, ως διαιώνιση της καταπάτησης και της αδικίας.

Αυτή η πραγματικότητα πηγαίνει χέρι-χέρι με το αποπροσανατολιστικό αίτημα της λύσης των δύο κρατών: Η προσχηματική διαπραγμάτευση για την ειρηνική επίλυση του παλαιστινιακού, έχει γίνει το μεγαλύτερο όπλο του Ισραήλ για την αποδυνάμωση της παλαιστινιακής Αντίστασης και την ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων, που είναι το τελευταίο προπύργιο της δικαιοσύνης στην περιοχή.

Παράλληλα, στην Ελλάδα η εθνική αφήγηση τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Οι θιασώτες της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ διαψεύστηκαν πανηγυρικά, όταν ο Ισραηλινός πρέσβης ξεκαθάρισε τις προθέσεις της διοίκησης που εκπροσωπεί, για την τήρηση ουδέτερης στάσης στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Έπειτα το θέμα της Αγίας Σοφίας, άλλη μια διπλωματική ήττα, μετατρέπεται σε νέα αφορμή για τη διασπορά αντιπαλαιστινιακής προπαγάνδας στον ελλαδικό χώρο, μέσω της εκμετάλλευσης των ισλαμοφοβικών αντανακλαστικών του πληθυσμού.

Διάφοροι κύκλοι μας υπενθυμίζουν τις καλές σχέσεις μεταξύ Χαμάς και τουρκικής ηγεσίας, προκειμένου να εξωραΐσουν την εικόνα του Ισραήλ, ως δήθεν κράτους προπυργίου κατά του θρησκευτικού φανατισμού και καλού μας συμμάχου. Παραβλέπουν βολικά ότι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός είναι το ιδεολογικό προκάλυμμα της ίδιας της δημιουργίας του Ισραήλ. Παραβλέπουν βολικά ότι τα λαϊκά ερείσματα του Ισραήλ στα δυτικά κράτη εντοπίζονται κυρίως σε κύκλους φονταμενταλιστών, ειδικότερα των ευαγγελικών εκκλησιών των ΗΠΑ. Ξεχνούν τις ντουζίνες αυθαιρεσιών κι εγκλημάτων που συντελεί το Ισραήλ από σύστασής του. Αυτά τα εγκλήματα δεν είχαν ως στόχους μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά ακόμη και τις ίδιες τις ΗΠΑ, τον κατεξοχήν χρηματοδότη του κράτους του Ισραήλ, όπως έγινε στην υπόθεση Λαβόν και στην επίθεση στο USS Liberty.

Οι ίδιοι οι κύκλοι όπως είναι φυσικό, δεν μας λένε κουβέντα για το πως η εγχώρια Αστική Τάξη και όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις, ειδικά μετά την είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ, έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε κανονονικό προτεκτοράτο του Ισραήλ, με τους κυβερνώντες να εκτελούν αμέσως “ότι τους λέει ο Μπίμπι”.

-Δεν λένε κουβέντα για την καίρια βοήθεια στην κλοπή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Παλαιστίνης που κάνει το Ισραήλ.
-Δεν λένε κουβέντα για το ξεπούλημα παλαιστινιακών εδαφών σε Σιωνιστές ακροδεξιούς εποίκους που κάνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
-Δεν λένε κουβέντα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και την εκπαίδευση των Ισραηλινών δολοφόνων.
-Δεν λένε κουβέντα για την μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ.
-Δεν λένε κουβέντα για την διπλή συμμετοχή σε βομβαρδισμό της Συρίας.
-Δεν λένε κουβέντα για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία η οποία με την σειρά της εγκληματεί κατά του λαού της Υεμένης και είναι έχει τον βασικό ρόλο στην δημιουργία της ΙΣΙΣ.
-Δεν λένε κουβέντα για την συμμετοχή στον διεθνή αποκλεισμό της Συρίας που πνίγει στην κυριολεξία τον Συριακό λαό και που ενισχύει ακόμα και με μισθοφόρους τα διάφορα τάγματα τρομοκρατών που έχουν συμμετοχή στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Αυτοί οι εθνικιστικοί φιλοϊσραηλινοί κύκλοι, δεν έχουν μεγάλη διαφορά από όλους εκείνους τους «αριστερούς» σιωνιστές και μη, που σκόπιμα παρέλειπαν όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν τις κατάλληλες αναφορές στον αγωγό East Med και που συνεχώς προωθούν τη λύση των δύο κρατών. Εν τέλει και οι δύο αυτές ομάδες φιλοϊμπεριαλιστών «συμπολιτών» μας, παραβλέπουν βολικά ότι ο μεγαλύτερος ταραξίας στην περιοχή και ο μεγαλύτερος κίνδυνος ακόμη και για την υποτιθέμενη σύμμαχο, Ελλάδα, δεν είναι άλλος από το σιωνιστικό κράτος κατοχής.

Εμείς ως δίκτυο φίλων της Παλαιστίνης και ιδιαίτερα της παλαιστινιακής αντίστασης, για ακόμα μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της “συνεργασίας” με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ. Επιπτώσεις που ήδη τις έχουμε εντοπίσει αμέσως μετά την ψήφιση του Αγωγού East Med με την συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη αλλά και την τωρινή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην πέφτει στις παγίδες που του βάζει η στρατευμένη δημοσιογραφία και οι πράκτορες προπαγάνδας του Ισραήλ. Καταδικάζουμε για άλλη μία φορά τις εχθρικές πολιτικές του ελληνικού κράτους, το οποίο έχει γίνει το άρμα του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στρέφεται το ίδιο απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά  και σε όλους τους υπόλοιπους λαούς της Μεσογείου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιλογή της Χαμάς να στηρίξει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε Τζαμί από τον Ερντογάν. Επιλογή που αναγνωρίζει ένα πολιτιστικό έγκλημα απέναντι σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Χαμάς συνεχίζει να είναι δεμένη στο άρμα του Ερντογάν και μετά το λάθος της να στηρίξει τις ομάδες που συμμετείχαν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας, τώρα βάζει εμπόδια στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, δίνοντας πάτημα στο Ισραήλ για να εξαπολύσει την επίθεση του και να στρέψει τους δυτικούς λαούς απέναντι στην Παλαιστίνη.

Ως δίκτυο φίλων της Παλαιστίνης συνεχίζουμε να στηρίζουμε αποκλειστικά και μόνο την Αριστερή πτέρυγα της παλαιστινιακής Αντίστασης και όλους όσους υπηρετούν την Παγκόσμια Επανάσταση.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»