/Ανακοίνωση για το συμβάν της 27ης Ιουλίου στην κοιλάδα Σεμπάα και τις ψευδείς ειδήσεις του αμερικανοσιωνισμού

Ανακοίνωση για το συμβάν της 27ης Ιουλίου στην κοιλάδα Σεμπάα και τις ψευδείς ειδήσεις του αμερικανοσιωνισμού

Η σιωνιστική μηχανή προπαγάνδας βομβάρδισε τον Τύπο με ρεπορτάζ τα οποία κάνουν αναφορά σε επίθεση της Χεζμπολλάχ κατά των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής, στα αγροκτήματα Σεμπάα. Η υποτιθέμενη πηγή της πληροφόρησης τοποθετείται στις υπηρεσίες ασφαλείας του Λίβανου, ο οποίος Λίβανος βέβαια ήδη ταράσσεται από πολλαπλές εξωτερικές πιέσεις, στο συνάλλαγμά του, τις πολιτικές του ισορροπίες και με την κυριαρχία του να διακυβεύεται λόγω ενδεχόμενης προσφυγής στο ΔΝΤ

Μπορούμε να υπενθυμίσουμε και το περιστατικό του 2015, το οποίο, βάσει των δημοσιευμάτων, δείχνει πανομοιότυπο: Ισραηλινή επίθεση σε συριακό έδαφος προκαλεί απώλεια στους Φρουρούς της Επανάστασης, η Χεζμπολλάχ απαντά με ενέδρα σε ισραηλινό κομβόι στην κοιλάδα Σεμπάα και όλες αυτές οι πληροφορίες δίνονται στη δημοσιότητα από «λιβανέζικη πηγή ασφαλείας».

Μόνο που αυτήν τη φορά, σε αντίθεση με το 2015, η Χεζμπολλάχ διαψεύδει πως έκανε οποιαδήποτε επιχείρηση. Ποιον πρέπει να πιστέψει ο παρατηρητής; – ο οποίος βεβαίως ακόμη κι αν κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή του Λιβάνου ή της Παλαιστίνης, αποκλείεται να υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού σε μια στρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Κάτι παρόμοιο είχαμε και στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν όλα τα ρεπορτάζ των συστημικών Μέσων έκαναν αναφορά σε κοινή άσκηση αιγυπτιακού και γαλλικού στόλου, ενώ η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως τέτοια άσκηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ . Όπως και στην κοιλάδα Σεμπάα, έτσι και στην Ανατολική Μεσόγειο, κανένας πολίτης ή δημοσιογράφος δεν βρισκόταν επί τόπου για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις ειδήσεις.

Σε κάθε πόλεμο, πάντοτε το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια.

Μπορεί να μην έχουμε γνώμη για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι όχι στην Ανατολική Μεσόγειο, πάντως στη Μέση Ανατολή η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Γνωρίζουμε πως όλα τα δυτικά συστημικά Μέσα προωθούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και των συμμάχων του, γνωρίζουμε πως ο συνασπισμός Ιράν-Συρίας-Χεζμπολλάχ δέχεται ασταμάτητο πόλεμο λάσπης και γνωρίζουμε επίσης πως ο αμερικανοσιωνιστικός παράγοντας (και γενικώς ο αγγλοσαξονισμός) έχουν βεβαρυμένο ιστορικό όσον αφορά την παρουσία τους στην περιοχή. Από την κατασκευασμένη πληροφόρηση γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου και τα ψεύδη για τη δράση Ταλιμπάν και Μπιν Λάντεν, μέχρι τη φανταστική «ανακάλυψη» ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής για τα οποία δεν κομίστηκαν ποτέ αποδεικτικά στοιχεία και την κατευθυνόμενη ενημέρωση γύρω από τα γεγονότα στη Συρία και την Παλαιστίνη, όπως και να το κάνουμε, το κράτος κατοχής του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια.

Έχοντας αυτά κατά νου, η ανακοίνωση της Χεζμπολλάχ υπονοεί πως το Ισραήλ πράγματι υπέστη απώλειες στην κοιλάδα Σεμπάα, οι οποίες όμως προήλθαν από φίλια πυρά. Γνωρίζουμε άλλωστε πως το Ισραήλ βρισκόταν σε επιφυλακή μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις του στη Συρία και πως διενεργούσε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι οποίες φυσικά είναι πολύ επικίνδυνες. Κάθε στράτευμα, όσο οργανωμένο κι αν είναι, όταν εμπλέκεται σε έναν μιλιταριστικό τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό, πάντα εκτίθεται και στον κίνδυνο ατυχημάτων, τα οποία έχουμε δει να συμβαίνουν ουκ ολίγες φορές σε όλους τους στρατούς, τον ρωσικό, τον αμερικανικό, τον ιρανικό, τον τουρκικό, αλλά φυσικά και τον ελληνικό.

Εμπιστευόμαστε τη Χεζμπολλάχ για την εντιμότητα και τον αγώνα της, απορρίπτουμε τα σιωνιστικά ψεύδη.

Νίκη στα όπλα της αντίστασης!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»