/Ανακοίνωση για την συμμετοχή Ελλήνων τραγουδιστών στο Ισραήλ

Ανακοίνωση για την συμμετοχή Ελλήνων τραγουδιστών στο Ισραήλ

Αθήνα, 28-4-2021

Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτοφανής επίθεση σε όλη την ανθρωπότητα με αφορμή τον Covid19 και την αναβίωση του Ναζισμού σε Παγκόσμιο επίπεδο, στο Ισραήλ γιορτάζουν την Νέα Κανονικότητα με την συμμετοχή ελλήνων τραγουδιστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία που Έλληνες τραγουδιστές γίνονται μέρος του ξεπλύματος, μέσω του πολιτισμού, στα εγκλήματα που διεξάγει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων και του Σιωνιστικού Απαρτχάιντ. Είναι όμως η πρώτη φορά που έχουμε τους ίδιους τους τραγουδιστές να τρέχουν να «πανηγυρίσουν» με τους ισραηλινούς την νέα κανονικότητα στην διασκέδαση με συναυλίες αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμών. Αυτό λίγες μέρες μετά από την προσφυγή κατά της Ισραηλινής κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τους πειραματικούς εμβολιασμούς COVID-19 κατά παράβαση του κώδικα της Νυρεμβέργης αλλά ταυτόχρονα με τα πογκρόμ των Σιωνιστών εποίκων εις βάρος των Παλαιστινίων στην Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Οι τραγουδιστές που συμμετέχουν σε αυτές τις συναυλίες είναι ο Κώστας Καραφώτης και η Πάολα με την συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ προγραμματισμένη είναι ακόμα συναυλία του Νίκου Βέρτη και του Γιάννη Κότσιρα.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι» για άλλη μία φορά καταδικάζει την συμμετοχή των Ελλήνων τραγουδιστών όπως και της συμφωνικής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ισραήλ και καλεί σε μαζικό μποϊκοτάζ όπως  και σε συνολική καταδίκη τους από κάθε άνθρωπο που παλεύει για την δικαιοσύνη και δεν νομιμοποιεί τον νέο Φασισμό.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»