/Οι σεισμοί στην Κρήτη συμπίμπτουν χρονικά με τις σεισμικές έρευνες της γαλλικής Total

Οι σεισμοί στην Κρήτη συμπίμπτουν χρονικά με τις σεισμικές έρευνες της γαλλικής Total

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2021

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», στα πλαίσια της ολικής εναντίωσης στην δημιουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med, θέλει να ενημερώσει για μία ακόμα σημαντική σύμπτωση που αφορά το έγκλημα East Med.

Όπως εντοπίσαμε σε άρθρο της 11ης Ιουνίου του 2021 στο site https://www.euro2day.gr που φέρνει την υπογραφή της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου και με τίτλο «Ερευνες υδρογονανθράκων: Παραμένει στην Κρήτη η Total», γίνεται γνωστό πως τον Χειμώνα του 2021 η γαλλική Total ήταν προγραμματισμένο να διεξάγει σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα όπως αναλυτικά γράφει το ρεπορτάζ:
“Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., με operator την Total, με βάση τις δύο συμβάσεις μίσθωσης για τα αντίστοιχα οικόπεδα της Κρήτης, που κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή το 2019, είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες μέσα στα πρώτα έξι χρόνια από τότε που ανέλαβε τις παραχωρήσεις. Πέρυσι είχε προαναγγείλει, σε τηλεδιάσκεψη με την Περιφέρεια Κρήτης, ότι τα γεωφυσικά θα ξεκινούσαν τον χειμώνα 2020-2021. Σχεδιασμός, όμως, που ανατράπηκε λόγω των νέων, αρνητικών δεδομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Εναλλακτικά, υπάρχει ένα ακόμη «παράθυρο», με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις της κοινοπραξίας: ο χειμώνας 2021-2022.”

Την ίδια χρονική περίοδο που έχει προαναγγελθεί η διεξαγωγή σεισμικών ερευνών, έχουμε συμπτωματικά και τους μεγάλους σεισμούς της Κρήτης με τον πρώτο σεισμό να γίνεται στις 27 Σεπτεμβρίου με μέγεθος 5.8 ρίχτερ και τον τελευταίο στις 12 Οκτωβρίου με 6.3 ρίχτερ!

Δεν ξέρουμε αν είναι απλά σύμπτωση αυτοί οι σεισμοί, θεωρούμε όμως υποχρέωση μας να το καταθέσουμε, όπως το ίδιο είχαμε κάνει με παλαιότερη ανακοίνωσή μας για τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε σημεία που είναι προγραμματισμένη η διέλευσή του Αγωγού στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο East Med, με αφετηρία την γη της Παλαιστίνης και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνοδεύεται από καταστροφή, πολέμους, αποσταθεροποιήσεις και σφαγές. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και τώρα είτε συμπτωματικά είτε με οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην δημιουργία του.

Είναι υποχρέωση όλων μας να ενημερωθούμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον σταματήσουμε. Παράλληλα πρέπει να πάψουμε να είμαστε τα θύματα της Ιμπεριαλιστικής και Σιωνιστικής προπαγάνδας, που θέλει να πιστέψουμε πως αυτοί που καταστρέφουν την Ελλάδα, είναι καλοί μας σύμμαχοι και προστάτες του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα, ιδιαίτερα από την είσοδό της στο ΔΝΤ και έπειτα, έχει πάψει να είναι μία ελεύθερη χώρα και είναι πλήρως υποταγμένη στα συμφέροντα του Διεθνούς Κεφαλαίου που την χρησιμοποιεί ως άρμα για την εκπ΄λήρωση των επιδιώξεών του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»