/Ανακοίνωση για την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ανακοίνωση για την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2024

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζει την πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καταδικάστηκε με 18-μήνες φυλακή για διάσωση πρώτων κατοικιών από πλειστηριασμούς! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Ακουλουθεί η ανακοίνωση του ΔΗΚΕΑ

“Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τρείς συναγωνιστές του, ο Αντώνης Μαυρομμάτης και τα αδέλφια Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλοι καταδικάστηκαν σήμερα, μετά από 6 χρόνια συνεχών, παρά τη θέλησή τους αναβολών, σε 18–μήνες φυλάκιση με ψευδέστατες κατηγορίες, οι οποίες, άλλωστε, είχαν καταπέσει μία-μία στο ακροατήριο.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι τις κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων για δήθεν άσκηση βίας κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, αντέκρουσε πειστικά και εμπεριστατωμένα μία προς μία ο ίδιος ο εισαγγελέας, ο οποίος και πρότεινε την αθώωσή των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες.

Πολιτική δίωξη Λαφαζάνη-Καταδικάστηκε 18-μήνες φυλακή για διάσωση πρώτων κατοικιών από πλειστηριασμούς!!!

Όμως η έδρα του τριμελούς πλημμελειοδικείου, αγνόησε ακόμα και την πειστικότατη εισήγηση του Εισαγγελέα και εκτελώντας προφανώς πολιτικά “διατεταγμένη υπηρεσία“, αποφάσισε αυθαίρετα και χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αιτιολόγηση την καταδίκη για καθαρά πολιτικούς λόγους των προαναφερόμενων κατηγορουμένων με βαριές, μάλιστα, ποινές.

Η καταδίκη των Π. Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεων. και Ηλία Παπαδόπουλων σε 18-μήνες φυλάκιση, με την προσθήκη της τριετούς “αναστολής“, ουδόλως “χρυσώνει το χάπι“ της δικαστικής αυθαιρεσίας και των πολιτικών σκοπιμοτήτων της.

Ο Παν. Λαφαζάνης μάλιστα, ο οποίος μόλις άκουσε την απόφαση την χαρακτήρισε κατασκευασμένη από τον Μητσοτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον Τσίπρα, αφού ο τελευταίος πραγματοποίησε την δίωξη επι της δικής του κυβέρνησης μέσω του αμαρτωλού “Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της γενικής ασφάλειας, το οποίο ο ίδιος προσωπικά αναβάθμισε, ο Παν. Λαφαζάνης, λοιπόν, απευθυνόμενος στην δικαστική έδρα, αφού κατάγγειλε την απόφαση τους, ζήτησε να αποσύρουν την “καραμέλα της” αναστολής και να τον σύρουν στις φυλακές για να καταδειχθεί πιο έντονα και η ντροπή τους!

Κάνουν όμως μέγα λάθος κυβέρνηση, ο εμπαθής ΣΥΡΙΖΑ, οι τράπεζες και ειδικά τα fund, αν νομίζουν, διότι έτσι δυστυχώς πιστεύουν, ότι καταδικάζοντας τον Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές του, θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν και να ανακόψουν την κατακραυγή, τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κατά του “τσουνάμι” των πρωτοφανών πλειστηριασμών που έχουν ξεσπάσει και συνεχώς κλιμακώνονται για να μεταφέρουν με τεράστια κέρδη και την ανίκητη περιουσία του ελληνικού λαού στο εξωτερικό.

Η καταδίκη Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του λερώνει όσους την σχεδίασαν και όχι αγωνιστές, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έδωσαν πρωταγωνιστικό παρόν κατά της Χούντας, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν το παρόν στη συντονιστική της κατάληψης της Νομικής και στο χώρο του Πολυτεχνείου και στους μεγάλους μεταπολιτευτικούς αγώνες. Αγωνιστές επίσης που εγκατέλειψαν πέντε υπουργεία και βουλευτικές καρέκλες για να τιμήσουν τη λαϊκή εντολή κατά των μνημονίων, την ώρα που όλα σχεδόν τα κόμματα συμμετείχαν στα πραξικοπήματα κατά του όχι του δημοψηφίσματος και της ψήφισης του τρίτου μνημονίου.

Και ενώ όλοι όσοι/ες χρεοκόπησαν την χώρα, την κατέκλεψαν, την ξεπούλησαν, την μετέτρεψαν σε αποικία και την υποθήκευσαν, κατακρεουργώντας τον ελληνικό λαό, είναι ελεύθεροι και μάλιστα κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα βουλιάζοντάς την, ο “μόνος“ πολιτικός που κάθισε στο εδώλιο και τώρα καταδικάστηκε είναι ο Λαφαζάνης γιατί πήγε να σώσει σπίτια φτωχών οικογενειών.

Η καταδίκη Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του δείχνει, όμως, όχι ισχύ αλλά την αδυναμία και τον πανικό των κυβερνώντων και του συστήματος, γιατί, πίσω από την καταστροφή και την δυστυχία που προκαλούν, βλέπουν να έρχεται ένα μεγάλο κύμα αγανάκτησης και μεγάλων ενωτικών αγώνων που θα σαρώσουν την κόπρο του Αυγείου και θα βάλουν τα θεμέλια μιας νέας εθνικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής αναγεννητικής πορείας της Ελλάδας!”