/Ανακοίνωση για την συνεχής προσπάθεια αποπροσανατολισμού και υποβάθμισης του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση για την συνεχής προσπάθεια αποπροσανατολισμού και υποβάθμισης του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Με αφορμή αυτό το σκίτσο που κυκλοφορεί ευρέως αυτές τις μέρες από διάφορους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλουμε να καταθέσουμε κάποια πράγματα.

Αθήνα, 23/5/2024

Από την αρχή της σύγκρουσης της παλαιστινιακής αντίστασης με τις δυνάμεις του κράτους κατοχής της Παλαιστίνης, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πολλούς “ευαίσθητους” ανθρώπους που φαίνεται πως ανήκουν στον λεγόμενο πατριωτικό-εθνικιστικό χώρο.

Όλοι αυτοί, από την πρώτη στιγμή, μας εγκαλούν για  την στάση μας και την επιλογή μας να τασσόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης χωρίς κανέναν όρο.

Έχουμε ακούσει όλες τις κατηγορίες τους , από το γιατί δεν πάμε στην Γάζα να πολεμήσουμε, μέχρι στο γιατί δεν παίρνουμε θέση για το μεταναστευτικό και την υποτιθέμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης (αλήθεια η Ισραηλινή ΜΚΟ IsraAID τι έκανε στα ελληνικά νησιά, ποιός δημιουργεί τους πολέμους, ποιος επωφελείται από την εκμετάλλευση των μεταναστών και ποιος χαράζει τις πολιτικές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ), μέχρι για τα ελληνοτουρκικά και την “κακή Χαμάς” που είναι συνεργάτες με τον Ερντογάν, μέχρι στο γιατί δεν μιλάμε για την Αρμενία, τους Κούρδους και την Κύπρο, παρά μόνο μιλάμε αποκλειστικά για την Παλαιστίνη, καταλήγοντας πάντα στο συμπέρασμα πως είμαστε “ανθέλληνες φασαίοι Αριστεροί” και πως οι Ισραηλινοί είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι που πολεμάνε την τρομοκρατία.

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του να μπαίνουν άλλα ιστορικά και πολιτικά ζητήματα στην συζήτηση, την ώρα που έχουμε μία εν’εξελίξει γενοκτονία σε έναν τόπο, είναι προϊόν προπαγάνδας και μάλιστα σιωνιστικής με σκοπό τον αποπροσανατολισμό.

Όταν μιλάμε για σιωνιστική προπαγάνδα μιλάμε για τον μηχανισμό προπαγάνδας του Ισραήλ που δρα στην Ελλάδα μέσα από τον πατριωτικό -εθνικιστικό χώρο και όχι μόνο (βλ. Νατοϊκή Αριστερά), με δεκάδες πράκτορες προπαγάνδας, ο οποίος πλαισιώνεται από Εβραίους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα τους οποίους συναντάμε με διάφορα προφίλ με ελληνικές σημαίες και υπερπατριωτικές θέσεις, κομματικά στελέχη συστημικών αστικών κομμάτων όπως είναι η ΝΔ που παίρνουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες εντολές για να υπερασπιστούν το Ισραήλ, αλλά και άσχετους βαθιά συστημικούς ισλαμοφοβικούς Έλληνες πολίτες,οι οποίοι δεν έχουν επίγνωση σε ποιον κόσμο ζουν αναπαράγοντας απλά ότι τους πασάρουν.

Ένας συνασπισμός δυνάμεων που έχουν την αρμοδιότητα να υπερασπιστούν το Ισραήλ με κάθε μέσο και τρόπο και τους συναντάμε παντού.

Αυτό το σκίτσο λοιπόν είναι ένα ακόμα δικό τους δημιούργημα μέσα στην ευρύτερη τακτική αποπροσανατολισμού που επιχειρούν, που θέλει να καταδικάσει και να υποβαθμίσει το πολύ ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που υπάρχει στην Ελλάδα και τους φέρνει σε δύσκολη θέση και να μπερδέψει όσους μένουν αμέτοχοι.

Η αλήθεια είναι πως όλοι εμείς, όλοι όσοι βρισκόμαστε πραγματικά στο πλευρό της Παλαιστίνης, όχι μόνο δεν είμαστε ανθέλληνες όπως μας κατηγορείτε, αλλά είμαστε πάνω από όλα πατριώτες. Ξέρουμε πως αν δεν αγαπάμε πρώτα και αληθινά τον δικό μας τόπο, τότε δεν μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά έναν ξένο τόπο.

Είμαστε διεθνιστές γιατί ξέρουμε πως το τέρας που κατατρώει τις σάρκες της ανθρωπότητας για να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει να βρει απέναντι του όλους τους λαούς του κόσμου ενωμένους και ισχυρούς και όχι διαιρεμένους. Γνωρίζουμε ιστορία και έχουμε επίγνωση για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένουμε να δούμε τα εγκλήματα του Ισραήλ για πάρουμε θέση στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Υπηρετούμε την Παγκόσμια Επανάσταση και αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε τόσο για την απελευθέρωση της Ελλάδας αλλά και όλων των χωρών του κόσμου. Και αυτό το κάνουμε από την χώρα μας προσπαθώντας να επιφέρουμε όσο μεγαλύτερο πλήγμα μπορούμε στους δυνάστες μας.

Και το ίδιο σας καλούμε να κάνετε και εσείς!

Όσο αφορά εσάς τους παραπλανημένους που αναμεταδίδετε αυτή την προπαγάνδα, το να μας εγκαλείτε γιατί δεν παίρνουμε θέση για την Κύπρο (ποιος σας έχει πει κάτι τέτοιο θα θέλαμε να γνωρίζουμε) και για την Κατοχή της (για ποιο κομμάτι της θέλετε συγκεκριμένα, για αυτό που είναι υπό Τουρκική κατοχή ή το υποτιθέμενο ελεύθερο κομμάτι της που είναι υπό Ισραηλινή κατοχή; ), εσείς που κάθεστε όλη την ώρα σε έναν καναπέ και κουνάτε το δάχτυλο είναι ειρωνεία. Μία ειρωνεία που επαναλαμβάνεται απλά για να υπερασπιστείτε άθελα σας τα ισραηλινά συμφέροντα.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»