/Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»

Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του, διοργάνωσε την πρώτη του εκδήλωση με τίτλο «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση». Η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω και ήταν η πρώτη που γίνεται στην χώρα μας σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου “East Med”.

Ομιλητές ήταν ο Μοχάμεντ Κατίμπ από το Δίκτυο Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων Σαμιντούν, ο Νίκος Γκλεζάκος, ειδικός σε θέματα Ασφάλειας – Ενέργειας, ο Δημήτρης Πατέλης, αν. καθηγητής φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Παύλος Τουμανίδης, οικονομολόγος και μέλος της Π.Ε. του ΔΗΚΚΙ και η Στέλλα Πατρώνα από το Δίκτυο Καταναλωτών. Επίσης, η ιταλική οργάνωση “Sionismo è Guerra έκανε παρέμβαση με βίντεο που δημιούργησε και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση αποτιμάται θετικά, και ιδιαίτερα οι πολύ καλές και ενημερωτικές ομιλίες των προσκεκλημένων. Αποκομίσαμε πολύ πλούσιο υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ δυνατό ενημερωτικό όπλο για την ανάδειξη του εγκλήματος που λέγεται «East Med».

Σαν Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δυνάμεις και όλες τις συλλογικότητες που βοήθησαν οικειοθελώς για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον Διονύση Φλαμιάτο από το ΔΗΚΚΙ, γιατί χωρίς την δική του πολύτιμη συνεισφορά αυτή η εκδήλωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Playlist με τα βίντεο από τις τοποθετήσεις στην εκδηλώσεις.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.