/Η εκδήλωση «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς»

Η εκδήλωση «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς»

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» διοργάνωσε στις 27 Ιουνίου 2018 την δεύτερη εκδήλωση του με θέμα «Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και οι συνέπειές της για τους λαούς».

Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος και πρόεδρος της Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων, ο Νίκος Κορδέλης από το Μέτωπο Καναφάνι, και ο Παναγιώτης Καρυστινός από την Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ) ενώ την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα της Τζάφρα με τα παιδιά της Παλαιστίνης να ενθουσιάζουν του παρευρισκόμενους με τους Παλαιστινιακούς χορούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι από παραπάνω από ικανοποιητική σε μία μέρα που σε όλη την Αθήνα επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό εμπόδιο για την προσέλευση.

Η εκδήλωση αυτή έγινε για να αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και τις επιπτώσεις που έχει αυτή για τον λαό της Παλαιστίνης αλλά και για τον ελληνικό λαό όπως και τον λαό της Συρίας ή της Υεμένης.

Το κάλεσμα:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση της ελληνικής κυβέρνησης στο άρμα του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού, θέτοντας, ουσιαστικά, τη χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα και μετατρέποντάς τη σε συνένοχο στα εγκλήματα που ιμπεριαλισμού, πού έχει σαν μπροστάρη του στην περιοχή τη σιωνιστική οντότητα. Το κράτος – απαρτχάιντ που ονομάζεται “Ισραήλ”, ένα κράτος κατ’ευφημισμό, καθώς δεν έχει σύνορα ή σύνταγμα και δυνητικός “πολίτης” του θεωρείται όποιος είναι Εβραίος στο θρήσκευμα, δεν απειλεί μόνο την Παλαιστίνη ή τη Συρία. Απειλεί ολόκληρη την περιοχή, καθώς αποτελεί τη “λευκή αποικία” της Δύσης στη Μ. Ανατολή. Μια περιοχή η οποία αποτελεί “φιλέτο” για τους ιμπεριαλιστές και τους εντολοδόχους τους, λόγω γεωστρατηγικής θέσης και ενεργειακών κοιτασμάτων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, κερδίζοντας επάξια το παράσημο της πιο φιλοσιωνιστικής κυβέρνησης που έχει δει τούτος ο τόπος, όχι μόνο συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχει στην κλοπή από την πλευρά του Ισραήλ του φυσικού πλούτου των Παλαιστινίων, με την κατασκευή του αγωγού East Med. Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να σταματήσει με κάθε τρόπο αυτή τη συνενοχή, όχι από αφηρημένη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, αλλά μέσα από την έμπρακτη κατανόηση ότι όταν ο ιμπεριαλισμός θεριεύει, τότε κανείς δεν είναι ασφαλής, οι λαοί υποφέρουν και οι βόμβες, ως γνωστόν, διακρίσεις δεν κάνουν.

Η ήττα του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή και παντού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δει αυτός ο λαός χαΐρι στον τόπο του. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε άνθρωπο που ανησυχεί για το μέλλον αυτού του τόπου να δώσει το παρών στην εκδήλωσή μας, να έρθει και να συζητήσουμε το πώς θα σταματήσουμε το έγκλημα αυτό που συντελείται. Καλούμε, επίσης, κάθε πολιτικό, κοινωνικό ή συνδικαλιστικό φορέα που συμφωνεί με τα παραπάνω να συμμετέχει στη συζήτηση για το πώς θα χαράξουμε κοινή πορεία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το φασισμό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση