/Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μαζί με πάνω από 250 οργανώσεις ενώθηκαν για να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση της Χαλιντά Τζαράρ, της φυλακισμένης παλαιστίνιας φεμινίστριας, αριστερής βουλευτή. Η Τζαράρ, μια κορυφαία υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των παλαιστινίων κρατουμένων, φυλακίστηκε χωρίς κατηγορίες ή δίκη και βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ για σχεδόν ένα χρόνο.

Οι οργανώσεις που εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ελευθερία της Τζαράρ περιλαμβάνουν πολιτικά κόμματα, φεμινιστικές ομάδες, παλαιστινιακές κοινότητες και ομάδες αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, οργανώσεις που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, κατάργηση των φυλακών και των φυλακίσεων, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικές ομάδες από περισσότερες από 20 χώρες.

Η Τζαράρ φυλακίστηκε από τις 2 Ιουλίου 2017, όταν την συνέλαβαν σε νυχτερινή επιδρομή στο σπίτι της στο El-Bireh ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Στις 14 Ιουνίου 2018 ενημερώθηκε ότι η κράτησή της θα παραταθεί για άλλους τέσσερις μήνες, η οποία προβλέπεται να επιβεβαιωθεί σε ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο στις 2 Ιουλίου 2018.

Καλούμε για ημέρες δράσης για την ελευθερία της Χαλιντά Τζαράρ μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακουστούν οι φωνές μας και οι πράξεις μας να είναι ορατές. Διαδηλώσεις οργανώνονται ήδη στη Νέα Υόρκη και αλλού σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κατεβάσετε φυλλάδια, υλικά κ.α. για να συμμετάσχετε στην καμπάνια εδώ: http://samidoun.net/…/take-action-to-free-khalida-jarrar-ju… -ελευθερία/


Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οργανώσεις

Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Εμείς, οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ενωθήκαμε για να ζητήσουμε την απελευθέρωση της παλαιστίνιας πολιτικής ηγέτη Χαλιντά Τζαράρ, εξέχοντα αριστερή, φεμινίστρια, υποστηρίκτριας των δικαιωμάτων των κρατουμένων και μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Έχει φυλακιστεί χωρίς κατηγορίες και χωρίς δίκη από τον Ιούλιο του 2017 – και τώρα η ισραηλινή στρατιωτική κατοχή έχει δηλώσει ότι η φυλάκισή της θα παραταθεί για επιπλέον τέσσερις μήνες.

Στις 2 Ιουλίου 2017, το σπίτι της Χαλιντά Τζαράρ εισέβαλαν ισραηλινοί στρατιώτες κατοχής σε μια επιδρομή τα ξημερώματα. Στη συνέχεια διατάχθηκε διοικητική κράτηση, φυλάκιση χωρίς κατηγορίες ή δίκη. Είναι μια από τους περίπου 450 Παλαιστίνιους που βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση, ένα απομεινάρι της βρετανικής αποικιοκρατικής νομοθεσίας που χρησιμοποιείται από την ισραηλινή κατοχή για τη φυλάκιση χιλιάδων παλαιστινιακών τοπικών και πολιτικών ηγετών και μια από τους περίπου 6.100 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η κράτησή της ανανεώθηκε για άλλους έξι μήνες. Τώρα, μια άλλη στρατιωτική εντολή δηλώνει ότι θα φυλακιστεί για άλλους τέσσερις μήνες. Οι εντολές διοικητικής κράτησης μπορούν να εκδοθούν έως και έξι μήνες κάθε φορά και μπορούν να ανανεωθούν επ ‘αόριστον. Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να περάσουν χρόνια σε μια φυλακή υπό αυτές τις διαταγές, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα μπορούσαν να απελευθερωθούν, αν ποτέ.

Όπως σημειώνει η Addameer, “Αυτή η πρακτική της αυθαίρετης κράτησης αποτελεί σοβαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των άρθρων 78 και 72 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Παραβιάζει επίσης το άρθρο 66 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης και τις βασικές αρχές της δίκαιης δίκης ».

Στις 2 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο ένα ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο ώστε να εγκρίνει την εντολή κράτησης. Η Τζαράρ, όπως και όλοι οι διοικητικοί κρατούμενοι, έχει μποϊκοτάρει αυτές τις ακροάσεις από τον Φεβρουάριο, καθώς πρόκειται για απλές συνεδριάσεις παρωδία που χρησιμοποιούνται ως φύλλα συκής για να «νομιμοποιήσουν» την αυθαίρετη φυλάκιση των Παλαιστινίων.

Η Τζαράρ είναι μια παλαιστίνια πολιτική ηγέτης, που εκπροσωπεί το μπλοκ Αμπού Αλή Μουσταφά, σύμμαχο με το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο. Έχει ηγηθεί και συμμετάσχει σε διαδηλώσεις και λαϊκές δράσεις για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, είναι υποστηρίκτρια των παλαιστινιακών πολιτικών κρατουμένων και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Υποστήριξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Addameer και νυν μέλος του συμβουλίου κρατουμένων και πρόεδρος της Επιτροπής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στο παλαιστινιακό γυναικείο κίνημα από τις πρώτες της μέρες ως φοιτήτρια διοργάνωσε με άλλους φοιτητές δράσεις για την αμφισβήτηση της κατοχής. Είναι κορυφαία διοργανώτρια των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στην Παλαιστίνη και συνεργάζεται στενά με τις παλαιστινιακές γυναικείες οργανώσεις. «Οι παλαιστίνιες είναι πλήρεις εταίροι στον παλαιστινιακό αγώνα», υπογραμμίζει.

Η Χαλιντά Τζαράρ εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα για την κράτηση ισραηλινών αξιωματούχων υπό την ευθύνη εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Είναι μέλος μιας παλαιστινιακής επιτροπής επιφορτισμένης με την υποβολή καταγγελιών και αρχείων ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου σχετικά με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, από επιθέσεις στη Γάζα με σκοπό την κατάσχεση και την κατασκευή οικισμών σε μαζικές συλλήψεις και φυλάκιση.

Από το 1998 απαγορεύεται να ταξιδέψει έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη στην Ιορδανία το 2010, αγωνίστηκε για μήνες σε δημόσια εκστρατεία πριν τελικά τη λάβει. Η ισραηλινή κατοχή επιχείρησε να την εκτοπίσει βίαια από το σπίτι της στην Ιεριχώ το 2014, και το 2015, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 14 μήνες για τις πολιτικές της δραστηριότητες.

Η εκτεταμένη διοικητική κράτηση της Χαλιντά Τζαράρ είναι μια προσπάθεια να απομακρυνθεί ένας αποτελεσματικός ηγέτης από το παλαιστινιακό εθνικό κίνημα. Ειδικά τώρα, όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη και χιλιάδες πορεύονται στη Γάζα για το Μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής, ηγέτες όπως αυτή συλλαμβάνονται και φυλακίζονται σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί ο παλαιστινιακός αγώνας.

Η Χαλιντά Τζαράρ στοχοποιείται ως παλαιστίνια ηγέτης, μια Παλαιστινιακή φωνή για δικαιοσύνη και ως ενεργή Παλαιστίνια. Η φυλάκισή της αποτελεί ακόμη μια επίθεση του αποικιακού κράτους του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για ελευθερία και η διοικητική κράτηση και η μαζική φυλάκιση των Παλαιστινίων είναι δύο από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια να σπάσει το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα.

Ενωνόμαστε σήμερα για να ζητήσουμε την άμεση απελευθέρωση της Χαλιντά Τζαράρ, τερματισμό της πολιτικής και της πρακτικής της διοικητικής κράτησης και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη μέσω διαμαρτυριών, ενεργειών, διοργάνωσης και κλιμάκωσης των δράσεων μποϊκοτάζ, εκποίησης και κυρώσεων (BDS) κατά του Ισραήλ, στο πνεύμα αντίστασης της Χαλιντά.

Οι υπογράφοντες

 1. Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network
 2. Al-Awda NY, the Palestine Right to Return Coalition
 3. Al-Awda, The Palestine Right of Return Movement
 4. Action Antifasciste NP2C
 5. Actions4Palestine
 6. Alkarama Movement of Palestinian Women
 7. Al-Quds Day Committee of New York
 8. American Muslims for Palestine – NY/NJ
 9. American Party of Labor
 10. Anticapitalistas
 11. Anti-Imperialist Action Ireland
 12. Anti Internment Group London
 13. Anti-Zionist and Anti-Imperialist Friends of Palestine
 14. ArbeiterInnenmacht (Germany)
 15. Arbeiter*innenstandpunkt (Austria)
 16. Asociación Palestina BILADI
 17. Association Belgo-Palestinienne
 18. Association des Universitaires pour le Respect du Droit International en Palestine (AURDIP)
 19. Association for Protection of Democratic Rights (APDR), India
 20. Association France-Palestine Solidarité
 21. Association France-Palestine Solidarité — Groupe du Pays de Cornouaille
 22. AFPS 63 (Association France Palestine Solidarité 63)
 23. AFPS 59/62
 24. AFPS Albertville
 25. AFPS Alès-Cévennes
 26. AFPS Paris 14-6
 27. Associazione Amicizia Sardegna Palestina
 28. Assopace Palestina – Italy
 29. ATIK – Confederation of Workers from Turkey in Europe
 30. BAF – Brigade Antifasciste de Strasbourg
 31. Balfour Declaration Centenary Campaign
 32. BDS Berlin
 33. BDS France Saint-Étienne
 34. BDS France Toulouse
 35. BDS Italia
 36. BDS Turkey
 37. BDS UChile (Universidad de Chile)
 38. BDS Vancouver-Coast Salish
 39. BDS Zürich
 40. Belgian Academic and Cultural Boycott of Israel (BACBI)
 41. Biellesi per la Palestina Libera Committee
 42. Black Alliance for Peace
 43. Boycott! Supporting the Palestinian BDS Call from Within (aka Boycott from Within – Israeli citizens for BDS)
 44. Bruxelles Panthéres
 45. Cafe Palestina of the Southern Berkshires
 46. California Coalition for Women Prisoners
 47. Campagne BDS France
 48. Campagne unitaire pour la libération de Georges Ibahim Abdallah (Paris)
 49. Campaign to Boycott Supporters of “Israel” in Lebanon
 50. Campaign to Free Ahmad Sa’adat
 51. Canada Palestine Association
 52. Canadian BDS Coalition
 53. Canadian Friends of Sabeel
 54. Centre de la Communauté Démocratique Kurde de Toulouse
 55. Cercle de Silence – Amiens
 56. Christchurch Progressive Network
 57. Coalition for Justice – Blacksburg
 58. Coalition of Women for Peace
 59. CODEPINK – Women for Peace
 60. Colectivo Contraimpunidad
 61. Collectif 69 de soutien au peuple palestinien
 62. Collectif de Soutien à la Résistance Palestinienne 59-62
 63. Collectif Judéo Arabe et Citoyen pour la Palestine
 64. Collectif pour la Libération de Georges Ibrahim Abdallah
 65. Colletivo Palestina Rossa
 66. Comité Internacional Paz,Justicia y Dignidad a los Pueblos
 67. Comité de Vigilance pour la Démocratie en Tunisie
 68. Comité Poitevin Palestine
 69. Comite pour le Respect des Libetés et des Droits de l Homme en Tunisie CRLDHT
 70. Committee to Stop FBI Repression – National
 71. Committee to Stop FBI Repression – NY
 72. Committees for a Democratic Palestine – Europe
 73. Communist Party, Sweden
 74. Coordinamento Napoli Palestin
 75. Coordinamento di Solidarietà con la Palestina – Sicilia
 76. Corsica Internaziunalista
 77. Corvallis Palestine Solidarity
 78. Coup Pour Coup 31
 79. Dun Padraig Friends of Palestine
 80. Egitim Sen Istanbul 6 Nolu Üniversiteler Subesi
 81. EH Bildu municipal group of Donostia
 82. Eye On Palestine Arts and Film Festival
 83. Familles de prisonniers pour la Justice – Belgique
 84. Femmes en lutte 93
 85. Fight Racism! Fight Imperialism! Manchester
 86. F.O.R. Palestine (Berlin)
 87. Free Gaza Movement
 88. Free Palestine Movement
 89. Freedom Archives
 90. Freedom Road Socialist Organization
 91. Friends of Palestine Network
 92. Friends of Sabeel North America
 93. Frihet åt Ahed Tamimi Göteborg
 94. Fronte Palestina
 95. Gaza Action Ireland
 96. General Union of Palestine Students (GUPS Aix-Marseille)
 97. General Union of Palestine Students (GUPS France)
 98. Gents Actieplatform Palestina
 99. Global Campaign for Palestinian Political Prisoners (GCPPP)
 100. Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space
 101. Greek Front of Resistance and Solidarity with Palestine “Ghassan Kanafani”
 102. Green Mountain Solidarity with Palestine
 103. Greenville for Gaza
 104. Groupe Non-Violent LOUIS LECOIN
 105. Handala Center for Prisoners and Former Prisoners – Palestine
 106. Harakat Shaab – Lebanon
 107. HDP Peoples’ Democratic Party
 108. HDP (Peoples’ Democratic Party) Central Women’s Assembly
 109. Hilombé Solidaridad
 110. Human Rights Defenders
 111. ICAHD
 112. If Americans Knew
 113. Independent Jewish Voices – Canada
 114. Indivisible Midlands
 115. Inminds Human Rights Group
 116. intal
 117. International Action Center
 118. International Association of Democratic Lawyers
 119. International Concerned Family and Friends of Mumia Abu-Jamal
 120. International Jewish Anti-Zionist Network (IJAN) Spain
 121. International Jewish Anti-Zionist Network – Canada
 122. International League of Peoples’ Struggle (ILPS)
 123. International Red Help
 124. International Women’s Alliance
 125. Internationalt Forum – Denmark
 126. Invictapalestina – Documentation Center
 127. Ireland-Palestine Solidarity Campaign
 128. Irish Republican Prisoners Welfare Association (IRPWA)
 129. Irish Socialist Republicans
 130. ISM France
 131. Izquierda Unida – Spain
 132. Jacksonville Community Action Committee
 133. Jacksonville Palestine Solidarity Network
 134. Jericho Movement – National
 135. Jericho Movement – New York City
 136. Jersey City Peace Movement
 137. Jeune Garde Lyon
 138. Jeunes Révolutionnaires Genève
 139. Jeunes Révolutionnaires Vaud
 140. Jewish Liberation Theology Institute
 141. Jewish People’s Liberation Organization
 142. Jewish Voice for Peace (JVP)
 143. Jewish Women for Justice in Israel/ Palestine
 144. Jews Against Genocide (JAG)
 145. Jews for Palestinian Right of Return
 146. Justice For Palestinians, Calgary
 147. Justice for Palestinians – San Jose
 148. Karapatan Alliance for the Advancement of People’s Rights – Philippines
 149. Katie Miranda Studios
 150. Kia Ora Gaza (New Zealand)
 151. Kickapoo Peace Circle
 152. LA4Palestine
 153. Labor for Palestine
 154. Laura Wells for Congress, District 13
 155. La Voix des Prisonnier.ère.s Politiques de Turquie et Kurdistan
 156. Le Collectif Rouge Internationaliste pour la libération des prisonniers révolutionnaires (Paris)
 157. Le Comité d’action et de soutien aux luttes du peuple marocain (Paris)
 158. League for the Fifth International
 159. Liga Argentina por los Derechos del Hombre
 160. Links Ecologisch Forum/Forum Gauche Ecologie – LEF-FGE
 161. Libérons-les
 162. London Palestine Action
 163. Madison-Rafah Sister City Project
 164. MADRE
 165. Manchester Boycott Israel Group
 166. Manchester Palestine Action
 167. Mouvement Citoyens Palestine
 168. National Campaign to Free Georges Abdallah – Lebanon
 169. National Coalition to Protect Student Privacy
 170. National Lawyers Guild International Committee
 171. National Lawyers Guild- Massachusetts Chapter
 172. National Student Federation (Pa
 173. New Orleans Workers Group
 174. Newry Palestinian Support Group
 175. NION (Not In Our Name)
 176. No One Is Illegal – Vancouver Coast Salish Territories
 177. NY4Palestine
 178. NYU Disorientation Guide
 179. NYU Jewish Voice for Peace
 180. NZ Palestine Solidarity Network
 181. Palbox
 182. Palestine Democratic Forum
 183. Palestine International Network – Lebanon
 184. Palestine Solidarity Committee – Austin, TX
 185. Palestine Solidarity Network – Edmonton
 186. Palestinian Child and Youth Institute (PCYI)
 187. Palestinian Cultural Club – American University of Beirut
 188. Palestinian Cultural Club – Beirut
 189. Palestinian Progressive Student Bloc
 190. Palestinian Refugee Portal
 191. Palestinian Support Centre- Kingston ON
 192. Palestinians and Jews Decolonize
 193. Palestina Toma La Calle
 194. Palestinian Youth Movement – USA
 195. Partido Comunista de España
 196. Party for Socialism and Liberation
 197. Paz con Dignidad
 198. People Power Assembly Queens
 199. People’s Power Assembly
 200. Pittsburgh Palestine Solidarity Committee
 201. Plate-Forme Charleroi-Palestine
 202. Popular Resistance
 203. Potere al popolo Biella e Valsesia Party
 204. Progetto Palestina
 205. Progressive Palestinian Youth Union
 206. Progressive Scouts Group – Gaza
 207. Progressive Student Labor Front (Palestine)
 208. Project South
 209. Queer Palestinian Empowerment Network
 210. RAGE – Réseau d’Agitation Genève
 211. RedMed Web Network
 212. Release Aging People in Prison/RAPP
 213. Republican Network for Unity
 214. Revolutionary Socialist Movement (Pakistan)
 215. Revolutionary Workers Party (DİP) (Turkey)
 216. REVOLUTION (youth movement)
 217. Rifondazione Comunista Biellese Party
 218. Right of Return Coalition – Baddawi Camp, Lebanon (composed of 22 organizations)
 219. Saoradh
 220. Scottish Palestine Solidarity Campaign
 221. Secours Rouge Belgique / Red Help Belgium
 222. Secours Rouge Canada
 223. Secours Rouge Genève
 224. Sheffield Hallam Palestine Society
 225. Sheffield Labour Friends of Palestine
 226. Sheffield Labour Students
 227. Sheffield Palestine Education Network
 228. Sodepaz Euskadi
 229. Solidarity with Palestine St. John’s
 230. Students Against Israeli Apartheid at York University
 231. Students for Justice in Palestine – CCNY
 232. Students for Justice in Palestine – College of Staten Island
 233. Students for Justice in Palestine – Houston
 234. Students for Justice in Palestine – NYU
 235. Students for Justice in Palestine – Temple University
 236. Students for Justice in Palestine at University of South Carolina
 237. Syria Solidarity Movement
 238. Taqadomy Media Team
 239. TJA (Tevgera Jinên Azad)  – Free Women Movement
 240. The Bronx Green Party
 241. The Palestine Project
 242. The Red Nation
 243. Toronto BDS Action
 244. UNADIKUM Association
 245. United National Antiwar Campaign (UNAC)
 246. Union of Palestinian Communities and Institutions – Europe
 247. Unión de Juventudes Comunistas de España
 248. Unione Democratica Arabe Palestina (UDAP)
 249. Union juive française pour la paix (UJFP)
 250. United Church of Christ Palestine Israel Network
 251. United for Palestine Toronto/GTA
 252. University of Leeds – Palestine Solidarity Group
 253. University of Sheffield Palestine Society
 254. UGEP (Unión General de Estudiantes Palestinos Chile)
 255. US Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (USACBI)
 256. US Palestinian Community Network (USPCN)
 257. Vermonters for Justice in Palestine
 258. Victoria Coalition against Israeli Apartheid
 259. Victory to the Intifada Manchester
 260. Vlaams-Socialistische Beweging (Flanders)
 261. Vrede vzw
 262. WESPAC Foundation
 263. Within Our Lifetime • United for Palestine
 264. Women Against Military Madness
 265. Women In Solidarity With Palestine
 266. >Women for Women’s Humans Rights – New Ways
 267. Women’s Organization for Political Prisoners (WOFPP)
 268. Women’s Solidarity Foundation (KADAV)-Turkey
 269. Workers World Party
 270. YECHOUROUN-Judaisme contre sionisme
 271. Young Democratic Socialists – University of South Carolina