/Λευτεριά στον Άχμαντ Σααντάτ! – Διεθνής εβδομάδα δράσης 15-22 Ιανουαρίου 2019

Λευτεριά στον Άχμαντ Σααντάτ! – Διεθνής εβδομάδα δράσης 15-22 Ιανουαρίου 2019

«Ο Παλαιστινιακός λαός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την Ιντιφάντα για όλα τα εθνικά δικαιώματα του λαού μας. Αυτή η θέση είναι φυσικά συνεπής με τον αγώνα όλων των προοδευτικών παγκόσμιων δυνάμεων που αντιμετωπίζουν την πλανητική αυτοκρατορική αλαζονεία και αγωνίζονται για ανεξαρτησία, αυτοκαθορισμό και απελευθέρωση, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και σοσιαλισμό, βασισμένα σε μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και τις ανθρώπινες αρχές της ειρήνης, της απόρριψης του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και όλων των μορφών της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης…»
-Άχμαντ Σααντάτ

Σήμερα, θυμόμαστε τη 10η επέτειο της ισραηλινής καταδίκης του εξέχοντα Παλαιστίνιου ηγέτη της εθνικής απελευθέρωσης και της διεθνούς Αριστεράς,  Άχμαντ Σααντάτ, του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σας προτρέπουμε να συμμετέχετε μαζί μας στη Διεθνή Εβδομάδα Δράσης μεταξύ 15 και 22 Ιανουαρίου 2019 για την απελευθέρωση του Άχμαντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων!

Στις 15 Ιανουαρίου 2019, θα σημάνουμε τη 17η επέτειο της σύλληψης του Σααντάτ από την Παλαιστινιακή Αρχή στο πλαίσια της «συνεργασίας ασφαλείας» με την ισραηλινή κατοχή. Έπειτα από μια βίαιη επίθεση στη φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιεριχώ το 2006, όπου ο Σααντάτ κρατήθηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς, ο ίδιος και οι σύντροφοι του εκτίουν ποινές μακράς διάρκειας σε ισραηλινές φυλακές. Ο Σααντάτ καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της ηγεσίας σε παράνομη οργάνωση και της «πρόκλησης.»

Ο Σααντάτ είναι ο ηγέτης ενός κινήματος Παλαιστίνιων κρατουμένων και του παλαιστινιακού κινήματος εθνικής απελευθέρωσης. Είναι μια φιγούρα διεθνούς σημασία και πολιτικής καθαρότητας, στοχοποιούμενος κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του σε μια προσπάθεια να απομονωθεί από τον πολιτικό του ρόλο. Στέκεται δίπλα σε σχεδόν 6.000 φίλους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση. Ως εκ τούτου, είναι σύμβολο της παλαιστινιακής, αραβικής και διεθνούς αντίστασης στον καπιταλισμό, τον ρατσισμό, το Άπαρτχαϊντ και την αποικιοποίηση.

Η περίπτωση του Άχμντ Σααντάτ επίσης κάνει εμφανή τη συνενοχή των διεθνών δυνάμεων στην κατοχή και την αποικιοποίηση της Παλαιστίνης. Εκείνος και οι σύντροφοί του κρατούνταν για χρόνια υπό Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς σε φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής – και εκείνοι οι φύλακες απομακρύνθηκαν μετά από προσυνεννόηση για να επιτρέψουν στον ισραηλινό στρατό κατοχής να επιτεθεί στη φυλακή της Ιεριχούς το 2006. Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας και άλλων στο αποικιακό εγχείρημα του Ισραήλ διαιωνίζει την ατιμωρησία, καθώς εκείνο φέρει εις πέρας κατασχέσεις γης, κατεδαφίσεις σπιτιών, μαζικές φυλακίσεις, εξωδικαστικές εκτελέσεις, την εθνοκάθαρση της Ιερουσαλήμ, την πολιορκία στη Γάζα και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.

Η Παλαιστινιακή Αρχή απήγαγε τον Σααντάτ υπό ψευδή προσχήματα και τον φυλάκισε για τέσσερα χρόνια προτού η φυλακή του να δεχτεί επίθεση από την ισραηλινή κατοχή. Αυτό αποτελεί ένα θεμελιώδες μέρος της πολιτικής του «συντονισμού ασφαλείας» που έχει οδηγήσει στις επανειλημμένες φυλακίσεις Παλαιστίνιων από την Παλαιστινιακή Αρχή για την πολιτική τους εμπλοκή. Παρά την κατακραυγή, η πολιτική παραμένει σε πλήρη ισχύ – με καταστροφικές και θανατηφόρες συνέπειες για τους Παλαιστίνιους, όπως φαίνεται στην περίπτωση του Μπασίλ αλ Αράζ.

Στις 15-22 Ιανουαρίου 2019, ελάτε μαζί με σε ένα συλλογικό κάλεσμα για την ελευθερία του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων. Ελάτε μαζί μας να χτίσουμε την παγκόσμια εκστρατεία κοινωνικής βάσης για το μποϊκοτάζ, την εκποίηση και τις κυρώσεις στο Ισραήλ και τις επιχειρήσεις συνεργούς. Ελάτε μαζί μας για να παλέψετε για έναν σκοπό, τη βοήθεια και την υποστήριξη απέναντι στην ισραηλινή κατοχή η οποία κατάσχει γη και ζωές για πάνω από 70 χρόνια.

Σας καλούμε να οργανώσετε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες σε πόλεις, πανεπιστημιουπόλεις, κοινότητες, χωριά και κάθε άλλο δημόσιο χώρο. Ορθώνοντας τις φωνές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε να σπάσει η ισραηλινή απομόνωση του Αχμάντ Σααντάτ και των Παλαιστίνιων συγκρατούμενων του.

Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ! Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Για το δίκτυο Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων SAMIDOUN
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

International Week to Free Ahmad Sa’adat, 15-22 January 2019