/Λευτεριά στον Μουσταφά Αουάντ!

Λευτεριά στον Μουσταφά Αουάντ!

Ένας Βέλγος καλλιτέχνης είναι φυλακισμένος από το Ισραήλ: Λευτεριά στον Μουσταφά!

Ανησυχούμε πολύ για τη μοίρα του φίλου μας Μουσταφά Αουάντ, ενός νεαρού καλλιτέχνη και Βέλγου εργάτη παλαιστινιακής καταγωγής. Ο Μουσταφά συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στις 19 Ιουλίου 2018. Υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι για τους οποίους φοβούμαστε ότι θα υποστεί ή θα υποβληθεί σε βασανιστήρια και σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Ο Μουσταφά Αουάντ είναι Βέλγος πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής που γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο και αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στο Βέλγιο. Από τότε που έγινε Βέλγος πολίτης, πήρε την απόφαση να επισκεφθεί την Παλαιστίνη, την πατρίδα του.

Συνελήφθη στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που ελέγχουν τα Παλαιστινιακά σύνορα. Έκτοτε κρατείται και ανακρίνεται

Για δύο εβδομάδες, ο Μουσταφά δεν είχε δικηγόρο χωρίς κανείς να μπορεί να τον υπερασπιστεί ή να ζητήσει να γίνουν σεβαστά τα πιο βασικά του δικαιώματα, όπως η επαφή με τα μέλη της οικογένειάς του. Είδε μόνο τον Βέλγο πρόξενο στις 8 Αυγούστου, μετά από 20 ημέρες ανάκρισης. Στις 16 Αυγούστου, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά ξανά στάλθηκε σε ισραηλινό κέντρο ανακρίσεων.

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι Παλαιστίνιοι που φυλακίζονται στο Ισραήλ υποβάλλονται σε βασανιστήρια και κάθε είδους βία κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αυτή η βία περιλαμβάνει: φυσική επίθεση, σοβαρή ψυχολογική πίεση, παρατεταμένη στέρηση ύπνου κλπ. Η κατάχρηση αυτή είναι νόμιμη σύμφωνα με το ισραηλινό δίκαιο. Σύμφωνα με τις πηγές μας, ο Μουσταφά ανακρίθηκε για 20 ώρες στη σειρά κάθε φορά: τρεις ομάδες ανακριτών ακολούθησαν στροφές. Επιπλέον, ο Μουσταφά Αουάντ έχει προβλήματα υγείας και πάσχει από χρόνιο, αφόρητο πόνο στην πλάτη.

Ο Μουσταφά εργάζεται στο Βέλγιο, έχει πολλούς φίλους και είναι εθελοντής σε αρκετές ενώσεις. Είναι καλλιτέχνης, εμφανίζεται στη σκηνή και είναι επίσης καλλιτεχνικός και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι αφοσιωμένος στον παλαιστινιακό σκοπό.

Ως συνιδρυτής του λαϊκού debkeh (παλαιστινιακό χορευτικό) Raj’een, έχει παρουσιάσει με την ομάδα σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στο Βέλγιο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Μουσταφά είναι γιος, αδελφός και φίλος πολλών – της οικογένειας του στο Βέλγιο, της οικογένειάς του στο Λίβανο, των αγαπημένων του φίλων και μιας μεγάλης κοινότητας σε όλο τον κόσμο που γνωρίζει και στηρίζει το έργο του.

Ο Μουσταφά Αουάντ πρέπει να απελευθερωθεί! Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Βασίζουμε στο Βέλγιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτή την αυθαίρετη σύλληψη και από κάθε μορφή βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης.

Ο Μουσταφά έχει λειτουργήσει πάντα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που αντιμετωπίζουν άδικη φυλάκιση. Σήμερα, είναι καιρός να υπερασπιστούμε εμείς τα δικαιώματα του Μουσταφά.

Του Raj’een dabkeh και της επιτροπής “Free Mustapha”

SAMIDOUN
Αναλάβετε δράση!
Μπορείτε να βοηθήσετε στην εκστρατεία για τον ελεύθερο φυλακισμένο καλλιτέχνη Μουσταφά Αουάντ. Ελάτε μαζί μας ακολουθώντας τις παρακάτω ενέργειες:

Συνδεθείτε εδώ ως ομάδα ή άτομο: https://goo.gl/forms/DhqopQRBo5tNGNZj1
Εγγραφείτε στη σελίδα του Facebook -> Free Mustapha Awad الحرية لمصطفى عوض https://www.facebook.com/freemustapha
Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση, την κλήση δράσης και τη σελίδα του Facebook με τους φίλους, τους συντρόφους και τους συμπατριώτες σας. Η εκστρατεία θα εκδώσει περισσότερες προσκλήσεις για δράση – υπογράψτε επάνω για να μείνετε εμπλεκόμενοι!


Για το Δίκτυο Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων Samidoun
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»