/27-8-2018 Η συγκέντρωση κατά της Ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συμμαχίας

27-8-2018 Η συγκέντρωση κατά της Ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συμμαχίας

2014 Λωρίδα της Γάζας. Εν μέσω της πολεμικής επέμβασης,  τρία παιδιά παίρνουν την απόφαση να συνεχίσουν κανονικά την ζωή τους πηγαίνοντας στην παραλία της Γάζας για να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Ισραηλινοί όμως έχουν διαφορετική άποψη και με εκτελεστή το πολεμικό ναυτικό, βομβαρδίζουν αυτά τα παιδιά την ώρα που παίζουν αμέριμνα.

Το παραπάνω είναι ένα από τα πολλά εγκλήματα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. Των στρατηγικών συμμάχων της Ελλάδας, που στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού άξονα που έχει δημιουργηθεί στη Ανατολική Μεσόγειο, βάζει τη χώρα μας σε πολύ σοβαρούς κινδύνους και τη στρέφει απέναντι σε λαούς που αντιστέκονται.

Στα πλαίσια αυτής της συμμαχίας έχουν υπάρξει αμέτρητες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την τελευταία να είναι αυτή που έλαβε χώρα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, με το Ισραηλινό ναυτικό να εκπαιδεύει στην “επιθετικότητα” τους Έλληνες ναυτικούς δοκίμους του πολεμικού πλοίου «Προμηθέας».

Σαν Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», παρ’ολο που βρισκόμαστε σε μία περίοδο που πολύς κόσμος βρίσκεται εκτός Αθηνών, αποφασίσαμε πως σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε παρατηρητές, και έτσι προχωρήσαμε σε κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτό το κάλεσμα ήταν μία πρώτη αντίδραση σε μία σειρά δραστηριότητες που θα συνεχίσουν, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ασκεί το ελληνικό κράτος και στρέφονται κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και των υπολοίπων αραβικών χωρών, όπως είναι η Συρία, η Υεμένη και ο Λίβανος και βάζουν την χώρα μας σε πολύ σοβαρούς μπελάδες.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό