/«Μαμά, είμαι Παλαιστίνιος»

«Μαμά, είμαι Παλαιστίνιος»

Πρόσκληση σε έκθεση φωτογραφίας για την Παλαιστίνη.

«Σ’ αυτούς που έφυγαν αλλά παραμένουν ακόμα σύντροφοι: Γνωρίζατε δύο δρόμους στη ζωή, και η ζωή ήξερε από εσάς μόνο έναν. Γνωρίζατε το δρόμο της υποταγής και τον αρνηθήκατε  και γνωρίζατε το δρόμο της αντίστασης και τον περπατήσατε. Αυτό το δρόμο διαλέξατε να πάρετε και οι σύντροφοί σας, προχωρούν μαζί σας.»
Γασσάν Καναφάνι

Κάπου στον κόσμο, φωτογράφοι ρισκάρουν την ζωή τους για να δείξουν σε όλο τον πλανήτη την πραγματικότητα που βιώνουν και να βάλουν έτσι τέλος στην κατοχή της χώρας τους.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό χώρο εκπαίδευσης, δράσης και δημιουργίας Ash in Art προσκαλούν φίλους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται 13 Απριλίου – 5 Μαίου 2019 με θέμα: «Μαμά, είμαι Παλαιστίνιος»
Η έκθεση αυτή γίνεται σε συνέχεια της έκθεσης «Ένα λουλούδι για την Παλαιστίνη» που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα εκδοθεί κοινός κατάλογος και για τις δύο εκθέσεις.

Σας καλούμε να συμμετέχετε με το κύριο θεματικό πλαίσιο να αφορά την ανάδειξη των εγκληματικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας. Γίνονται δεκτές δηλαδή συμμετοχές με φωτογραφίες που αφορούν το νερό, την τροφή, το ηλεκτρικό ρεύμα ή το φυσικό αέριο, αγαθά που κλέβει το σιωνιστικό κράτος κατοχής από τους Παλαιστίνιους αλλά και φωτογραφίες που ως αναφορά τους, έχουν το πνεύμα της αντίστασης.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να παραδίδει τα έργα του στο Ash In Art καταθέτοντας μία ή περισσότερες εικόνες μέσα από το υπάρχον ή νεώτερο υλικό που θα προκύψει με αυτή την αφορμή και συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα συμμετοχής.

Οδηγίες:
Τα έργα πρέπει να είναι τυπωμένα σε διάσταση Α3 (κάθετα ή οριζόντια) σε υλικό ΚΑΠΑ ΜΑΟΥΝΤ 1cm πάχους (σας αποστέλλονται προτεινόμενα καταστήματα εκτύπωσης). Τα έξοδα επιβαρύνουν τους εκθέτες ενώ θα πρέπει να αποστέλλονται από 1/1/19 σε ηλεκτρονική μορφή για την προώθηση της εκδήλωσης και θα συγκεντρώνονται στην τελική τους μορφή το διάστημα 1-10/4/19.

Συμπληρώστε εδώ την φόρμα συμμετοχής

Όλα τα  έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του δικτύου για τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους «Samidoun». 

Η έκθεση πραγματοποιείται προς τιμήν του φωτορεπόρτερ Άχμαντ Αμπου Χουσείν και των υπόλοιπων δολοφονημένων φωτογράφων από τους εκτελεστές του Σιωνιστικού Στρατού Κατοχής κατά τις διαδηλώσεις για την Μεγάλη Επιστροφή στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις με συζητήσεις, προβολές, αραβική κουζίνα κ.α.


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ash in Art βρίσκεται Ηρακλέους 10 Κυνοσάργους (έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix, έξοδος Καλλιρρόης, τηλ. 2109216890, www.ashinart.org, fb: /ashinart.official).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/769313256763466