/Τάκης Φωτόπουλος: «O East Med αποτελεί μία ξεκάθαρη κλοπή φυσικού αερίου από τους Παλαιστινίους»

Τάκης Φωτόπουλος: «O East Med αποτελεί μία ξεκάθαρη κλοπή φυσικού αερίου από τους Παλαιστινίους»

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι» στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης για τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med, εγκαινιάζει μία σειρά από τοποθετήσεις για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος από ανθρώπους και φορείς με συνεπής Αντιιμπεριαλιστική στάση και θέση. Ανθρώπους που τολμάνε να πάρουν θέση πάνω σε ένα θέμα που τριγύρω του κυριαρχεί μία ένοχη σιωπή και που εκτός των άλλων, αντιστάθηκαν σθεναρά στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Μέση Ανατολή.
Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Τάκης Φωτόπουλος, επικεφαλής του Μετώπου Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) με του οποίου το σχόλιο συνεχίζουμε την καμπάνια μας.

Είναι προφανές το σχέδιο της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) να “στεγανοποιήσει” τη δυτική αγορά και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή από τις Ρώσικες πηγές ενέργειας και, κατ’ επέκταση, τις Ιρανικές και εκεί ακριβώς αποβλέπει ο Eastmed, ο οποίος αποτελεί μία ξεκάθαρη κλοπή φυσικού αερίου από τους Παλαιστινίους, πράγμα αναμενόμενο δεδομένου του καθεστώτος κατοχής που επιβάλει εδώ και 70 χρόνια το εγκληματικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Παρόλα αυτά μέσα στην Υ/Ε εγείρονται διαφωνίες όσον αφορά το σχεδιασμό αυτόν, καθώς η Γερμανική ελίτ, για παράδειγμα, δεν διανοείται να πληρώνει πολύ ακριβότερο το Αμερικανικό φυσικό αέριο – που θα υγροποιείται στις Αμερικανικές ακτές και θα το μεταφέρουν τα τάνκερς σε χώρες-προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα, όπου θα μετατρέπεται πάλι σε αέριο – όταν μπορεί να πάρει το Ρώσικο φυσικό αέριο σε πολύ φθηνότερη τιμή από τον αγωγό που ήδη τελειώνει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα!

Τελικά, μάλλον, θα καταλήξει μόνο τα προτεκτοράτα των αμερικάνικων πολυεθνικών να χρησιμοποιούν τον EastMed και η εξαθλιωμένη Ελλάδα θα πληρώνει χρυσό το Αμερικανικό φυσικό αέριο και, φυσικά, και το πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν, όταν θα της απαγορεύσουν οι Αμερικάνικες πολυεθνικές να εισάγει φθηνό Ιρανικό πετρέλαιο.

Προηγουμένως, βέβαια, φρόντισαν με τον Γιωργάκη και στη συνέχεια τον Τσίπρα (τις δύο “ αριστερές” κυβερνήσεις που πρωτοστάτησαν στην μετατροπή της χώρας από εξαρτημένη σε κανονικό, ουσιαστικά, προτεκτοράτο της Υ/Ε και του Ισραήλ), να κόψουν κάθε δυνατότητα της Ελλάδος να προμηθεύεται φθηνό Ρωσικό πετρέλαιο (και κατ’ επέκταση φυσικό αέριο).

Όλα αυτά δεν φανερώνουν τίποτα άλλο παρά το γεγονός ότι χωρίς εθνική και, επομένως, οικονομική κυριαρχία, η οποία είναι αδύνατη μέσα στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και των ανοικτών και απελευθερωμένων αγορών,  κάθε χώρα που ενσωματώνεται στους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (όπως η ΕΕ) και η οποία  δεν διαθέτει την οικονομική και πολιτική δύναμη χωρών όπως η Γερμανία, απλά καταδικάζει το λαό της στο να είναι έρμαιο των ληστρικών διαθέσεων των πολυεθνικών.

Το σχόλιο είναι αναρτημένο επίσης στην ιστοσελίδα του ΜΕΚΕΑ, στην παρακάτω διεύθυνση: «Σχόλιο Τάκη Φωτόπουλου για τον αγωγό EastMed»

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ EAST MED!